Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BeursVandaag: Drukte van belang

BeursVandaag: Drukte van belang

Er zijn vier leuke Q1-cijferkandidaten vandaag. NN boekt fors minder winst door stormschade - bij u dan, niet bij haar zelf hoor - en gaat €50 miljoen extra kosten besparen. Hier leest u ANP.

Amazon is er niks bij, whopping groeicijfers bij Pharming: omzet +90% en eerste nettowinst ooit van €3,3 miljoen. Het forum is het Wilhelmus aan het zingen. Alle 66 coupletten. Feli's, maar vraag is of het is ingeprijsd. ANP maakt er dit van.

VolkerWessels spreekt voor zich, de kop is duidelijk. Minder winst en geen nieuws over Zeesluis IJmuiden. ANP schrijft er dit over:

En dan hebben we hullie van de Altice nog. Operationeel zijn de cijfers beter dan gedacht. Dat wel. Maar ja, er spelen ook nog wat andere dingetjes en die koers, hé? Ik durf mij vingers hier niet aan te branden. Hier leest u ANP.

Intussen draait het hele soepie weer. Zoals de hele week amper bewegende aandelen, maar toch net omhoog. De dollar staat op 1,18 en de rentes stijgen één à twee basispunten. Italië doet er eentje bij.  

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste nieuws

 • De bouwsector is van plan tot 2030 een miljoen nieuwe woningen te bouwen. Zij willen hier komende 10 tot 15 jaar 200 miljard euro in investeren. Daarvoor willen ze gezamenlijk optrekken met de overheid, aldus De Telegraaf.
 • DSM heeft een patentzaak in de Verenigde Zaken gewonnen. Het bedrijf had de Canadese gistfabrikant Lallemand voor de rechter gesleept.
 • Accell heeft dinsdag de omwisselverhouding van het stockdividend over 2017 bekendgemaakt. Het aantal dividendrechten dat recht geeft op een nieuw gewoon aandeel Accell van nominaal 0,01 euro is vastgesteld op 36,70.
 • Unibail-Rodamco krijgt definitief een extra notering aan de beurs in het Australische Sydney. Naar verwachting is Unibail-Rodamco per 31 mei te verhandelen in Sydney.

Analistenadvies is er nog niet en de AFM meldt deze shorts:

De agenda zit lekker vol met cijfers, ex-dividenden en jaarvergaderingen. Wal-Mart heeft cijfers en let op de Philly Fed, zoals die voorlopende macro liefkozend heet:

 • 07:00 Pharming Q1-cijfers
 • 08:00 KBC Q1-cijfers
 • 08:00 Vivendi Q1-cijfers
 • 08:00 Bouygues Q1-cijfers
 • 08:00 NN Q1-cijfers
 • 08:00 Altice Q1-cijfers
 • 09:00 ArcelorMittal $0,10 ex-dividend
 • 09:00 Aperam $0,45 ex-dividend
 • 09:00 Signify €1,25 ex-dividend
 • 09:30 Unibail-Rodamco AVA
 • 14:00 Brill AVA
 • 14:00 Rood Microtec AVA
 • 14:00 Takeaway AVA
 • 14:00 Refresco AVA
 • 14:00 Wal-Mart Q1-cijfers
 • 14:00 JC Penney Q1-cijfers
  14:30 VS wekelijkse jobless claims
 • 18:00 VS Philadelphia Fed Index mei 22,8
 • 22:00 Applied Materials Q1-cijfers

En dan nog even dit

3,9%:

Wie hebben we hier?

Interesse iemand?

Fantastische cijfers, +5,1% in Hongkong:

Het is nog niets bij 2010 vergeleken:

Hij heeft de obligaties, niet de aandelen:

Komt wel goed?

Ja, het is me wat:

Straks eens bij de Russell 2000 kijklen:

Dit dus. Dat heb ik ook. Alles is anders, wij ouwe zakken snappen het niet, et cetera:

Kan u daar uw geld weer mee verbranden:

Wat?

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Snelle Jaapie
0
Advies van NIBC Markets over Besi
Beurshuis NIBC Markets
Aandeel BE Semiconductor Industries
Datum 14 mei 2018
Advies Opbouwen
Koersdoel 38,50 EUR
Beperktedijkbewaking
0
Goedemorgen AJK, gezellig.
Terloops schrijf je weer: "De rentes stijgen één à twee basispunten."

Jullie onderschatten het belang. Bij elk basispunt stijging juich ik. Omdat het volgens Knot en de zijnen bepalend is voor de vraag of onze pensioenfondsen wel genoeg geld in de pot hebben. En idd, het scheelt best wel wat. Reken zelf maar uit hoeveel 0,01% van >1400 miljard is. (>1700 incl. levensverzekeringen).
Voor belangstellenden: als je de 10-jaarsrente en de 30-jaarsrente op de iex-site middelt, zit je aardig in de buurt van het gemiddelde van Knot's 'rentetermijnstructuur'. Oftewel de beruchte rekenrente.

Heel pensioenland siddert daarvoor. Volgens ouderwetse actuarissen (en Knot) terecht. Want bij elk basispunt (0,01%) daling van de rekenrente stijgen de verplichtingen van pfn met ca 0,17% en dalen de dekkingsgraden met ca 0,1%. Althans volgens achterhaalde, om niet te zeggen fossiele, actuariële denkwijzen.

Maar in mijn hart (en rekenhoofd) vind ik het allemaal onzin. Die fictieve 'rekenrente' (nu zo'n 1,5%) als verondersteld toekomstig rendement slaat helemaal nergens op. Het wordt hoog tijd dat we de noodzakelijke reserves en buffers van pfn op een andere manier gaan berekenen.

Brievenbus
0
Vandaag aanval Ahold; heeft niets met Ahold, nieuws of beleggers te maken, de handel in A'dam pakt iedere dag een aantal aandelen aan om te shorten, kijken wie er dom met stop losses klaar staat...
Brievenbus
0
quote:

ONN schreef op 17 mei 2018 om 10:28:


Wie lult er nou dom hier iedere dag ? Een keer raden :)


Ach, de een heeft een mening, de ander gebruikt grove taal...
De een belegt, de anders short.
Zo heeft iedereen wat.... :-)
Ook goedemorgen Onno! :-)
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 16:00 Beginnerscursus AEX 500
 2. 15:30 Liveblog: Sell everything!!! 2
 3. 08:05 BeursVandaag: Volop nieuws 2
Gesponsorde links