Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
De trust van Intertrust

De trust van Intertrust

Een nieuwe board, goed ontvangen cijfers en eindelijk een dikke rally omhoog op hoog volume. Zijn de hoofdpijndossiers eindelijk opgeborgen en kan Intertrust nu opstoten in de vaart der volkeren en indices? Hopelijk, maar door schade en schande wijs geworden zien wij wel een permanent risico bij dit aandeel.

In dit 1:20 minuut durende filmpje vertellen wij u hoe en wat. Uiteraard proberen we ook te duiden hoe duur het aandeel is, wat het oplevert en of er nog upside is. Dat is moeilijk en de underperformance ten opzichte van de AEX sinds de beursgang van Intertrust eind 2015 mag er zijn.


Say no more!
Er is nog wel wat herstelwerk nodig.  

Lijstje AMX aandelen

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Daniël 9 februari 2018 00:19
    Intertrust was het goedkoopste aandeel van de deutsche bank. Lijkt mij sterk dat het aandeel nu in het algemeen met deze koers erg duur is gezien de omzet en winst ook gestegen zijn. Dan rest dus de vraag, wat is duur? Zo te zien zijn hier blijkbaar verschillende opvattingen in.

    27 sept 2017: (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft zijn koersdoel voor Intertrust verlaagd van 17,20 euro tot 15,60 euro, uitgaand van lagere autonome groei bij het trustkantoor en valuta-effecten. Dat meldde de bank in een donderdag gepubliceerd rapport.

    Analist Tom Sykes rekent na de teleurstellende halfjaarcijfers dit jaar op een operationele marge van 37,2 procent, waar hij eerder nog van 37,5 procent uitging. Intertrust mikt zelf nog op 37,5 tot 38,5 procent.

    Na de recente koersdalingen is Intertrust inmiddels het goedkoopste aandeel dat Deutsche Bank volgt, op tien maal de verwachte winst in 2018, met een vrije kasstroom van 9 procent van de ondernemingswaarde.

    Mocht het trustkantoor zijn doelen voor dit jaar halen, zou dit opwaarts potentieel voor het aandeel betekenen, maar gezien de recente teleurstellingen blijft de analist voorlopig neutraal.

    Potentiële meevaller voor de koers is een sneller dan verwacht omzetherstel in Nederland. Anderzijds kunnen de autonome groei, de IT-kosten en het personeelsverloop ook nieuwe tegenvallers opleveren.

    Het aandeel Intertrust sloot woensdag 0,5 procent lager op 13,50 euro.
  2. Martin-Jan Crum 9 februari 2018 07:49
    @MisterDVE

    Intertrust rapporteert twee cijfers "as reported" en "adjusted."
    Dat is een nogal technisch verhaal en dat ga ik hier niet uiteen zetten.

    De vraag of Intertrust "goedkoop" is of juist duur hangt af van de beoordeling of er met "as reported" cijfers moet worden gerekend, of met "adjusted."

    Om u het (grote) verschil even te laten zien:

    - winst per aandeel "as reported" FY17: €0,97
    - winst per aandeel "adjusted"FY17: €1,53

    Disclaimer: geen positie in Intertrust

    groeten
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.