Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

BeursVandaag: Oerend saai

 

Kunt u zich voorstellen dat de futures ook met een plus of min van een paar procent of meer kunnen starten? Lach er maar om, maar mensen die sinds het uitprijzen van het Brexit dipje vorig jaar zomer zijn gestart met beleggen, hebben nog nooit iets anders dan een nul voor de komma op dit uur meegemaakt.

Eens komt uw vuurdoop (u weet toch wat u dan wel en vooral niet moet doen, toch?), zoveel is zeker, maar het is weer niet voor vandaag. Olie stijgt dan nog wat, dat is eigenlijk het enige. Is het spul aan het opveren van de onderkant van het trendkanaal? Ruimte dan tot 55-56 dollar lijkt me zo op het oog. 

Verder is het weer oerend saai, richting- en inspratieloos. Typisch, want mooie toppen en zelfs all time highs zijn niet ver weg. Volgens de boekjes hoort daar euforie bij (...) Wie iedere dag wel buikschuivend en streakend op zijn werk komt, meldt zich in de comments: Wat gaat er allemaal door je heen?

  

 

Omdat zovelen van u zo graag met een turbootje olie mogen dobbelen, extraservice ik de grafiek er bij:

  

 

Inkoopmanagersindices

Er is zowaar echt nieuws en er zijn een paar nieuwtjes. De analisten moeten nog uit bed komen, want er is nog geen advies.

  • Nedap heeft de omzet in de eerste maanden van het jaar met ongeveer 7% zien groeien ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De Nederlandsche Apparatenfabriek zoals het bedrijf voluit heet gaf daarbij dinsdag geen concrete cijfers.
  • De Nederlandse staat heeft met de verkoop van 20 miljoen aandelen ASR voor 25,75 euro per stuk circa 515 miljoen euro opgehaald. Voor de transactie had de overheid nog iets meer dan de helft van de aandelen in handen. Nu is dat belang afgenomen tot 36,8%.
  • SBM Offshore dingt mee n naar een opdracht van het Braziliaanse Petrobras voor het eerste drijvende olie- en productieopslagplatform (FPSO) voor het olieveld Libra. Dat meldden ingewijden. Ook het Japanse Modec en het Noorse BW Offshore behoren tot de gegadigden.
  • De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van Euronext is in maart met 3,1% gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, tot bijna 7,4 miljard euro

Eigenlijk is er maar één agendapuntje. Na de prachtige inkoopmanagersindices over maart van de industrie, zijn vandaag de dienstensectoren aan de beurt. Verder zijn er Amerikaanse olievooraden en dat is het wel.  

  • 09:15 Spanje services PMI mar 57,3
  • 09:45 Italië services PMI mar 54,3
  • 09:50 Frankrijk services PMI mar 58,5
  • 08:55 Duitsland services PMI mar 55,6
  • 10:00 EU services PMI mar 56,5
  • 12:00 Monsanto KW1-cijfers
  • 13:30 ECB notulen
  • 15:45 VS services PMI mar
  • 16:00 VS ISM non-manufacturing PMI 57,0
  • 16:30 VS weekrapport olievoorraden

Hier moet u het dan maar weer mee doen, meer weet ik niet.  

En dan nog even dit

Omzet +9,1%:

 

 

Daar hoort deze bij:

 

 

Jaja:

 

 

BlackRock zet werkelijk álle prijzen onder druk:

 

 

Huh?

 

 

Staples staat te koop:

 

 

Richmond Fed President Jeffrey Lacker hangt, maar wie was het nou?

 

 

Overgekapitaliseerd?

 

 

Eind van de week:

 

 

Nog meer polletiek:

 

 

Tot slot:

 

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven). 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 5 april 2017 11:07
    Leven in de brouwerij creëer je zelf: Zojuist TUI ën Daimler aangekocht.

    Al meer dan 40 jaar nog steeds datzelfde gevoel Geef ik niet teveel uit.... Dat weten we pas over jaren.

    Maar wat ik ook weet dat is dat langetermijnbeleggers het goed gedaan hebben.

    Voor de liefhebbers: Op website van De Tijd een analyse van aandelenbezit vanaf 1839 in België. Eeen schitterend verhaal en dan zijn de cijfers nog gecorrigeerd voor inflatie. Ik geef het je maar te doen!

    En was dat nou de moeite waaard? Ga het zelf maar eens nalezen.

    En dan nog een tip van mij: De analiste heeft de roerende voorheffingen en de vermogensbeasting wel NIET meegenomen. Als je die tientallen jaren in een mensenleven of bijna twee eeuwen zoals de diverse adelijke families in belgië die verhuisd zijn naar Zwitserland en Luxemburg kunt ontlopen....dan word je vanzelf als familie: Miljardair.

    En nou weer niet jaloers worden, maar onderneem eens iets en het is plots veel leven in de brouwerij.

    Peter
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.