Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wie Trump zegt is af

Wie Trump zegt is af

 

Even terzijde, dat FactSet kan het weten, zeg maar. Wat een mooi aandeel. Absurd gewoon deze score:

 

 

Naar mijn bescheiden smaak is het de grootste kolder in de markt sinds begin november vorig jaar. Werkelijk iedere koersbeweging wordt toegeschreven aan de toen gekozen en inmiddels ruim twee maanden ingezworen president Donald Trump. Van Trump Trade en Tramp Rally naar nu Trump Slump en Dump.

Ik kan me niet herinneren dat ooit een stemming over een Amerikaanse wet wereldwijde beursbewegingen in gang zette. Tenzij het om het begrotingsplafond ging, of om wetten die direct markten of bankwezen raakten. Het verkoopgolfje vandaag - het is echt geen sell-off, hoor - staat ook al op naam van Trump.

Het is zeker een triggertje, maar onderliggend is er meer aan de hand. Daarvoor kom ik bij FactSet uit, dat dit weekend even wat interessante data op Twitter hoestte. Zoals eind vorig jaar de koersen stegen, omdat na jarenlange dalingen de winsten eindelijk weer stegen, maken ze nu misschien pas op de plaats.

Is het een beetje te hard gaan met werkelijk alle indices op Wall Street, die op een enkele uitzondering na een regen aan all time highs aantekenden? Kijk de plaatjes na, het kan zijn dat dit de reden voor een pas op de plaats, misschien wel een dip, of zelfs een heuse correctie is. Gewoon, een te dure beurs.

Nog even een quizvraag vooraf: wat hebt u op dit moment liever: Amerikaanse aandelen die 2,5% dividendrendement doen, of Amerikaanse Ten Year Treasury Notes die ook 2,5% doen? Goed, over naar FactSet. Omdat als het puntje bij paaltje komt de bedrijfswinsten de beurzen sturen. Vergeet dat nooit.

De omzetverwachting:

 

 

Winstverwachting:

 

 

Outlooks:

 

 

Huidige koerswinstverhouding:

 

 

Verwachte waardering:

 

 

Nu nog even practisch, want dit is IEX.nl. Het is helaas een tikje lastig om hieraan te verdienen. Geld verliezen gaat gemakkelijker. 

 

 

Hoe u het ook wendt of keert, Wall Street is duur en kent door die ietwat tegenvallende groeiverwachtingen wellicht te weinig upside. En dan krijgt u dit, de verhuistips. Vroeg dit jaar, want meestal zitten ze pas in de nieuwjaar-outlooks. Klinkt ieder jaar op zich ook weer logisch, maar pakt echter zelden goed uit. 

Zeker in de huidige bullmarket sinds maart 2009 heerst de Big Board in alle jaren op alle fronten. Eéns wordt het anders, maar voorsorteren is risicovol en daarmee lucratief of peperduur.

 

 

Verder is het wat Charlie zegt. Welterusten met je Trump Rally en Trump Dump.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.