Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

BeursVandaag: Oranjerood

 

De grote networks ook gewoon, hoor. Wat kunnen we toch vreselijk overdrijven en waan van de daggen op de beurs. Geen wonder eigenlijk dat er zoveel ongelukken gebeuren. End of the Trump trade, schreeuwt u nu weer overal tegemoet. Ja, de koersen staan lager. Met name de Amerikaanse en de dollar.

Inderdaad, president Donald Trump heeft een wet niet door het Congres gekregen. Goh. U kunt ook zeggen dat Bondskanselier Angela Merkel gisteren een verkiezing heeft gewonnen. Goed voor de euro. Of dat Oranje... Laat maar.  Zo kan iedereen een of meer redenen zoeken en vinden achter koersbewegingen.

Neemt niet weg dat voor 2017-begrippen de futures er sneu bijstaan op dit uur. Tja, de Amerikaanse indices kunnen ook niet eeuwig doorgaan met nieuwe all time highs neerzetten. Zo stom en eenvoudig is het ook nog. Misschien is er ook weer eens een beetje volatiliteit. Daar snakken velen naar.

Goed, aandelen omlaag, obligaties omhoog, dollar minder waard, olie kleurt rood en goud groen: 

 

 

Woekergedoe

Niet veel nieuws dit weekend en nu vanochtend. Poeh, hoe dit NN nieuws te interpreteren en reageren de andere verzekeraars hier ook op? Die woekerpolissen hangen al jaren als donkere wolken in de beurscoulissen, zou in de koersen moeten zitten? Ik zie nog geen reacties.

  • Wakkerpolis heeft een claim van 3,2 miljard euro ingediend tegen NN Group vanwege onterecht in rekening gebrachte kosten voor een beleggingsverzekering. Deze collectieve woekerpolisclaim, voor zo'n half miljoen klanten van NN, volgt op een vorig jaar gewonnen proefprocedure.
  • Een klant van Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft een contract voor de levering van tantalum ingetrokken. Volgens voorlopige schattingen zal de winstgevendheid van de onderneming daardoor dit jaar circa 5 miljoen dollar lager uitvallen.
  • OCI heeft over 2016 weer zwarte cijfers geschreven. Ze maakte vrijdag bekend een winst van 168 miljoen dollar te hebben geboekt. Een jaar eerder resteerde voor het Egyptische bedrijf een verlies van 246 miljoen dollar. Voor 2017 voorziet OCI een stevige stijging van de productievolumes.
  • AkzoNobel wil tegen 2050 volledig klimaatneutraal opereren. Die ambitie maakte het concern, dat jaarlijks bijna net zo veel stroom gebruikt als 1,5 miljoen huishoudens, zaterdag bekend.

Advies:

  • Unilever: naar hold van sell - Liberum
  • ASMI: naar 56 van 51 euro (overweight) - Morgan Stanley

Let op Unibail-Rodamco en pak die Duitse leading indicator even mee. Verder is de agenda leeg. 

  • 09:00 Unibail-Rodamco notering 5,10 euro ex-dividend
  • 10:00 Duitsland Ifo Geschäftsklima mar 111,0
  • 11:00 EU M3 geldhoeveelheid

In mijn vooruitblik op deze beursweek praatte ik u gisteren al bij: er is deze week niet zoveel te doen, een beetje een tussenweek naar het nieuwe cijferseizoen toe. Bovendien gaat het jaarlijkse dividendseizoen van start en dat scheelt de AEX dit voorjaar zo'n 2%. Verder duimen dat er geen winstwaarschuwingen komen.

 

En dan nog even dit

Nou nou, er is een wet niet aangenomen:

 

 

In mei de volgende rondjes:

 

 

Nog eentje:

 

 

Olie is ook populair om mee te speculeren:

 

 

Goed nieuws voor oliebedrijven?

 

 

Interessant:

 

 

Dit ook:

 

 

Klinkt niet zo goed voor Air France-KLM?

 

 

-85%...

 

 

Mooi plaatje:

 

 

Zucht...

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.