Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

BeursVandaag: Lente in lucht

 

Gewoon, om de boel in perspectief te plaatsen. AEX 510,55, de hoogste top uit de bullmarkt die gisteren acht jaar geleden begon, is op schootsafstand. Waar staan we dan? Ik neem de index versus de DAX en de AEX herbelegd, omdat de Duitse index ook een total return is en voor velen van ons dé (Europese) benchmark.

Ik zou zeggen, bullmarket intact (eureka!), maar hoe lang en hoe ver nog? Een gemiddelde bullmarket duurt acht jaar, zag ik laatst ergens voorbijkomen. Ze zijn er ook van bijna twintig jaar. Mij interesseert zulke statistiek niet zo, als de winsten maar stijgen.

 

 

Het langste plaatje dan sinds 1983, want die AEX is zo slecht nog niet (wat ik u al hardop hoorde denken):

 

 

Die lange bullmarket, de recordregen op Wall Street, de centrale banken met hun eigen willetjes en al die Europese verkiezingen in aantocht: dan moet het toch gauw zijn gedaan met de pret? Kan, maar het kan ook anders. Commentaartje van vermogensbeheerder Ken Fisher, die u kent van al die advertenties.

Geen link, uit mijn mail:

 

 

Ach, als u de andere kant uit denkt, is er een veilige haven waar u en ik niet meteen aan hadden gedacht: :-)

 

 

Goed, gauw naar de waan van de dag. Voor 2017 begrippen komen de futures echt met tuin, voordeur en gevel naar binnen zetten:

 

 

Payroll Report

Er is nieuws. Hoe serieus (héél denk ik) is PPG en wanneer...? Accell heet KW4-cijfers en een nieuwe strategie, geloof ik:

  • PPG is van plan een tweede bod uit te brengen op AkzoNobel. Dat meldde het Financieele Dagblad (FD) vrijdag op basis van een ,,hooggeplaatste bron'' binnen de Amerikaanse onderneming. De bron wijst er daarbij op dat je vaak als eerst een ,,nee'' krijgt.
  • Accell mikt met de verdere opkomst van e-bikes in het woon-werkverkeer en de sport op een forse groei van de omzet in de komende jaren. Accell stelde vrijdag dat de omzet in de komende vijf jaar moet groeien naar 1,5 miljard euro, nadat afgelopen jaar voor het eerst de grens van 1 miljard euro werd geslecht.
  • Talpa heeft donderdag op de beurs nog meer aandelen Telegraaf Media Groep (TMG) gekocht. Het belang van de investeringsmaatschappij van John de Mol in het mediabedrijf is daarmee gegroeid van 24,84 naar 25,12%.

Deze had u al gezien? De jaarlijkse indexwijzigingen mogen geen naam hebben, maar we heten Ralph Sonnenberg welkom terug in de AScX:

 

 

Twee adviesjes zijn er te vinden. Dat is een hoog - nieuw woord - gevoelskoersdoel voor ASML:

  • ASML: naar buy van neutral en naar 130 van 118 euro - UBS
  • AkzoNobel: naar buy - Citigroup

In de agenda... Hé, we hebben vandaag een Payroll Report! Wat gezellig, inderdaad, die was er niet vorige week op de eerste vrijdag van de maand. Bij een meevaller kunt u vast een Fed-renteverhoging volgende week inboeken en datzelfde doet u bij een tegenvaller, want het maakt echt niet meer uit :-)

Zonder gekheid, woensdag was er een prachtig ADP-arbeidsrapport, dus misschien een meevaller? Verder is er geen snars te doen vandaag.

  • 08:00 Accell KW4-cijfers
  • 08:00 TSMC KW4-cijfers
  • 08:00 Duitsland handelsbalans jan 18,1B
  • 08:45 Frankrijk industriële productie jan 0,5% MoM
  • 10:30 VK industriële productie jan 0,5% MoM
  • 14:30 VS Payroll Report fen 186K en 4,7%

 

En dan nog even dit

Hoe minder, hoe beter:

 

 

Dat mag u wel zeggen, ja:

 

 

Meer commodities die haperen:

 

 

Op papier niet...

 

 

Er gebeuren meer rare vastrentende dingen:

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 10 maart 2017 15:47
    Arend Jan,akteer je iekjes. Die AEX inclusief dividenden en dei AEX sinds 1983. Weet je, Arend Jan, ik ben al druk met beleggen sinds pakweg 1975.

    En loosers, faillisementen dat er in die ruim 40 jaar tussen zaten.

    Maar uiteindelijk...... Wat leren die grafiekjes van jou en je collega's hier op de voorpagina toch veel.

    Om je een idee te geven Arend Jan: Philips ooit gekocht voor ruim 2 Euro, toen bijna 5 guldentjes. ASML ooit voor een gulden, gulden hè of 15....

    En dan die faillisementen: Rijn Schelde Verolme voor ruim 200 guldentjes en ik geloof er nog een paar kwartjes voor teruggekregen te hebben...

    Jullie op de voorpagina bedankt voor je publikaties.

    Peter

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.