Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

BeursVandaag: Johnny B. Goode

 

Zo! Een tegenbod en niet zo'n kleintje ook. Zelden gezien dit. ANP:

Talpa, het bedrijf van televisiemagnaat John de Mol, heeft een tegenbod uitgebracht op mediaconcern Telegraaf Media Groep (TMG). De biedprijs bedraagt 5,90 euro per aandeel, 65 cent meer dan het Belgische Mediahuis en de familie Van Puijenbroek tot dusver bereid zijn op tafel te leggen.

John de Mol wil TMG uit handen van Belgen redden, kom ik al ergens tegen. Lijkt me sterk, maar is wel tekenend. Nico is er al als de kippen bij met een analyse:

 

 

Dalende omzet en stijgende winst: intussen is Philips Lighting door met haar KW4-cijfers. Ik zie nog geen berichtje, maar klik voor groot voor deze headlines:

 

 

Intussen krijgt nieuwbakken president Donald Trump vast de schuld van de negatieve opening :-) Serieus, iedere scheet op de beurs wordt deze dagen aan hem toegeschreveh, wat een onzin. Beleggers verwerken aantreden Trump, less ik in de ANP-feed. Haha, gaat het nog een beetje jongens? Kusje van de zuster.

 

m

  

Restmateriaal

Verder was er niet zo gek veel nieuws dit weekend. Beursnieuws, als u begrijpt wat ik bedoel. Dit pik ik er dan nog uit.

  • Royal Dutch Shell verkoopt zijn belang van 50% in de petrochemische joint venture Sadaf in Saudi-Arabië aan zijn partner Sabic. De petrochemiereus betaalt 820 miljoen dollar aan het Brits-Nederlandse olie- en gasbedrijf
  • Galapagos heeft 150.000 warrants gecreëerd onder een nieuw warrantplan. Ze zijn bedoeld voor een werknemer van een dochtervennootschap van het biotechnologiebedrijf. De warrants hebben een uitoefentermijn van 8 jaar vanaf de datum van het aanbod en een uitoefenprijs van 62,50 euro.

Advies;

  • Takeaway.com: naar 34,5 euro (overweight) - Morgan Stanley
  • Unilever: naar euqualweight van overweight - Barclays

De agenda is kort. McDonald's nemen we ter kennisgeving aan, Yahoo! is niet interessant meer en wat kan de EC-president nog te vertellen hebben na rentebesluit en persconferentie afgelopen donderdag?

  • 08:00 Philips Lighting KW4-cijfers
  • 14:00 McDonald's KW4-cijfers
  • 12:30 Speech ECB-president Mario Draghi
  • 16:00 EU consumentenvertrouwen jan -5,0
  • 22:00 Yahoo! KW4-cijfers

Verder wacht ons een megadrukke beursweek met veel cijfers - onder ander Philips en Unilever bij ons - BBP VS en nog meer interessants. U leest er alles over in mijn vooruitblik van gisteren. Afsluiten met deze dan maar? Go Johnny, go :-)

 

 

En dan nog even dit

Wie zegt dat er een Trump trade was?

 

 

Tsss:

 

 

Wie niet?

 

 

Goud in Egypte?

 

 

De Chinese beurs handelt als een commodity: jaren saai en dan boom & bust:

 

 

Wie niet bij de les is op de obligatiemarkt...

 

 

Of hier:

 

 

Centrale banken en risico, het blijft wennen:

 

 

Om vrolijker af te sluiten:

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vaak wel 23 januari 2017 13:08
    Trump gaat een poging doen vele miljarden van bedrijven terug te halen naar de USA. Idem productiebanen. Reshoring van gevlucht geld en werk dus. Zou Europa ook moeten doen. Worden we eindelijk een verenigd Europa. Het is 5 voor 12; rusland, china en amerika willen graag een verdeeld europa en op eigen kracht waren we al uiteen aan het vallen??. Die rare Trump zou wel is de redding voor Europa kunnen blijken te zijn. Trump dwingt Europa tot het nemen van keuzes. Bravo!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.