Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Adieu AmsterdamTrader

Adieu AmsterdamTrader

 

Maarten is helaas voor hem ernstig slechthorend. Daarom kan hij ook zo goed luisteren en hoort hij te veel, dacht ik toen ik wegfietste van mijn lunch met hem. Nu ik dit blog tik, realiseer ik mij ineens dat ik hem nooit hebt gevraagd waarom hij mij zelf heeft verteld wie hij was. Maarten Mosselman dus, ofwel AmsterdamTrader.

 

 

Jammer jammer jammer dat een van de best bewaarde geheimen van het Damrak er mee stopt. Al was het maar voor de borrelpraat. Want hoe vaak ging het er wel niet over wie hij was? Wel chique dat hij zelf door heeft dat hij is uitgepraat en dat zijn belangen botsen. Over chique gesproken...

AmsterdamTrader lag al flink in de clinch met DeGiro, toen ik keer broodje deed met Gijs Nagel van de broker. En passent vroeg ik hem wie AmsterdamTrader was, in de hoop dat Gijs dat ging verklappen. Zo rattig ben ik dan ook wel weer. Nee Arend Jan, zo werk ik niet, zei hij letterlijk en vertelde niks.

 

 

IMC

Reuring alom vandaag op de vloer, want Maarten is geen grote en bekende naam op de beurs. Zeker bij IMC zitten ze rechtop in hun stoel, want daar waren ze er heilig van overtuigd dat hun ex-medewerker Tom Voûte AmsterdamTrader was. Maarten en Tom kennen elkaar wel goed.

Enfin, zelf vind ik het doodzonde dat AmsterdamTrader er mee stopt, want hij is de enige die echt goed is ingevoerd en schrijft over het Amsterdamse haute finance wereldje van market makers, high frequency traders et cetera. Niemand krijgt daar een poot aan de grond. Het is een gesloten bolwerk.

Niet omdat het engerds en complotten zijn en zo, echt niet, maar die mensen willen geld verdienen en zoeken geen publiciteit. Hun extreem competatieve, veeleisende en bliksemsnel veranderende business slokt al hun aandacht en energie op. Met deze adieu van AmsterdamTrader is er nu een vacature.

Of zijn er dames en heren die mij willen voeren? Mijn mailbox is geduldig, ik ben altijd in voor lunch en discretie verzekerd: ik heb niemand en zelfs mijn collega's niet - sorry Pieter, Nico en Nick - verklapt wie AmsterdamTrader was. Oh ja en pluggen voor eigen portfolio trap ik niet in :-)

Nog één ding, eerst zien dan geloven, want Maarten is heel goed in dwaalsporen uitzetten. Zo blijft zijn blog live, dus wie weet. Hij heeft mij ook gedold, maar dan wordt dit blog te lang. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.