Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
VS versus Rusland en EU

VS versus Rusland en EU

Nog een klein vrijdagmiddagblogje, gewoon omdat het zo leuk is. Een ouwerwetsche wedstrijd Amerika-Rusland. Hoe toevallig dat gisteren de Dow Jones, het uithangbord van corporate America en de Russische RTS Index op dezelfde dag een all time high aantekenden. Dat wil zeggen, in eigen valuta.

Hoe hard komt dat aan op het oude continent, ofwel in onze euro's? Geen gezicht, maar om het wedstrijdkarakter te benadrukken heb ik de koersen in hun eigen kleuren gezet: groen voor Greenback, blauw voor  euro en rood voor roebel. Eens te meer: it's the valuta, dummy! Klik voor groot.

 

  

 

Als bonus zet ik de Britse FTSE 100 er nog even in euro's bij. In ponden dicht onder de top en in onze euro's... inderdaad.

 

 

Tot slot een rake technische analyse van de Britse hoofdindex, van deze Sir die zijn sigaar langs de koersen trekt. Fijn weekend.      

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 december 2016 20:55
    okay laten we even voor het gemak ervan uitgaan dat saudië arabië en turkije een gerespecteerd bondgenoot is.

    turkije kan(let op hypothetisch) de toetreding van georgië beïnvloeden.
    we zijn bezig met montenegro bij de nato te halen. plus er is van alles aan de hand in georgië. als je in nederland woont ogenschijnlijk positief. even terug denkend aan de oorlog daar zo. kan me nog zoiets vaags herinneren dat georgiers massaal gevlucht zijn destijds, moet nog even kijken waarheen. dat moet namelijk een veilige gebied zijn. althans een beter gebied dan waar ze vandaan komen.

    voor mij ziet het eruit dat we nog steeds de landen uit voormalig joegoslavië proberen te binden. vermoedelijk onze slavische vrienden in het kremlin ook. dit is al geruime tijd aan de gang, zelfs ten tijde van de joegoslavië oorlog.

    kazachstan ligt waarschijnlijk onder bewind van rusland, maar ik ga ervan uit dat istanboel daar zeer grote invloed kan uitoefenen gezien de demografische opbouw. volgens wikipedia.

    een aantal berichten heb ik van georgian today(vooral nieuws van samenwerking en medewerking van eu en nato) en de nato website zelf.

    dit is niet om uit te halen naar het nederlands nieuws. maar heb vooral binnenslands nieuws gezien. vermoedelijk als je het uitlegt, wat een mogelijk belang is, dan snappen mensen ook beter waarom die logge instituten zoals de eu en nato zijn. en de handelsakkoorden, volgens mij kan je dat vrij basaal mensen echt wel duidelijk maken. zonder ze overdreven paranoia te maken, ten opzichte van andere landen.

    ik ben ook nog niet helemaal erover uit wat de rol van de kaukasus was ten tijden van ww2.

    ben wat her en der informatie aan het ophalen plus winnen over ww1. maar dat zal wel een lange baan project worden.

    churchill. hmmm, wou ooit beginnen met sigaren proeven, helaas nooit van gekomen. was van plan om gewoon heel veilig en standaard met een habanos churchill romeo y julliet te beginnen. maar goed, whisky proeven is nog wel te doen. maar wijn is al veel te hoog gegrepen, dan ben je binnen de kortste keren alcoholist.

    had zo hier en daar vernomen dat die habanos al lang niet meer de beste zijn ter wereld. gewoon het ontspannings element leek me leuk, en een bijpassende brandy te vinden. bijv. heel standaard remy martin. sommigen zijn speciaal geselecteerd voor sigaren, maar dat is niet mijn steelo.
  2. [verwijderd] 2 december 2016 21:01
    overigens is instabiliteit vooral in landen waar de minderheid de meerderheid overheerst. die landen liggen zo'n beetje in puin. dus stabiele landen de hand schudden is het meest verstandig. en dat lijkt momenteel te gebeuren. moet wel zeggen, dat er allerlei groeperingen zich met harde hand verzetten in die landen die willen toetreden tot de eu of de nato. vermoedelijk is georgië op zit moment beter bij de nato. omdat turkije daar ook bij zit. overigens kan het best zijn, dat je(als dat moet) wat meer te vriend kan houden. laten we zeggen, zover is het nog lang niet. je omsingelt iemand. vechten aan beide grenzen is moeilijker. en daarmee kan je ook invloed in andere turks sprekende gebieden houden, waar je dus rusland ook beter te 'vriend' houd. overigens bestaat kazachstan uit 15.000.000 mensen ongeveer. russen zijn daar tijdens een bepaalde periode aan het vertrekken. volgens wikipedia. grote groep russen, en klein groepje uit oekrainïe.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.