Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Nieuwe situatie

TA: Nieuwe situatie

Het is op dit soort memorabele dagen met grote en belangrijke events en ruim voorbeurs enorm lastig zo niet onmogelijk om de bewegingen op de beurs te voorzien.

De onverwachte uitslag van de Brexit zal een enorme neerwaartse beweging veroorzaken bij de opening van de beurzen, voorbeurs zien we al bewegingen omlaag van 7% tot 11%. Hierdoor zal een extreme neerwaartse gap ontstaan.

De vraag is natuurlijk hoe de markten dit nieuws over de dag gaan verwerken en wat er verder voor berichten of ingrepen vanuit de politiek en de centrale banken naar buiten wordt gebracht, ook dat hoort bij een dergelijk event.

Vlak na de recente vierde correctie zullen we dus direct de vijfde forse correctie voor onze kiezen krijgen en dat in één dag!

Nieuw dieptepunt

De herstelbeweging van de afgelopen week was zeer krachtig waarbij de gehele vierde correctie ongedaan werd gemaakt in precies een week tijd. Deze beweging wordt nu in één dag volledig weggevaagd.

Afgelopen donderdag werd nog een dieptepunt op de borden gezet bij 414,50. Dit bleek op dat moment, uiteindelijk een overshoot te zijn waarbij een exhausting gap werd gevormd die uiteindelijk uitmondde in een dubbel island reversal-patroon.

Ook werd daarbij de 426 weer opwaarts gebroken waarmee het eerdere hoofd-schouderpatroon weer werd opgeheven.

Daggrafiek AEX
Daggrafiek AEX
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Grote neerwaartse gap

Gisteren was er opnieuw sprake van een zeer krachtige opgaande beweging waarbij de toppen van de afgelopen twee maanden, de zone 452 tot 453 intraday zelfs nipt werden gebroken. De AEX vormde een intraday-top bij 453,30. Doordat het slot weer onder de 452 tot 453 lag, was deze weerstandszone te zwaar.

Met deze beweging bleef de AEX nog maar 4,5 punt onder zijn jaartop van 458. Er is nu een meervoudige top gevormd in deze zone. De uitslag in het voordeel van Brexit zal een enorme negatieve beweging vandaag veroorzaken, in ieder geval bij de opening van de beurzen.

Alle bekende punten van de afgelopen weken lijken daarbij direct te worden gebroken en een neerwaartse gap van ruim 35 punten lijkt te ontstaan op het moment van schrijven. Ook is de kans groot dat er direct een extreme oversold-conditie ontstaat op de RSI.

Nieuwe situatie

Belangrijker is waar de AEX vandaag zal gaan eindigen en wat voor soort candlestick er ontstaat, ofwel wordt dit een eendaagse overshoot of de start van een verdere verzwakking?

Dit event zal waarschijnlijk gaan zorgen voor een nieuwe situatie in de technische condities, maar pas aan het einde van de dag lijkt hier meer duidelijkheid over te ontstaan.

  • In hoeverre zal de AEX zijn extreme neerwaartse gap weten te op te vullen?
  • Zal de koers boven de bodem van 414,50 weten te sluiten en waar komt het dieptepunt te liggen?
  • Welke candlestick wordt er uiteindelijk gevormd?

Allemaal vragen die bij een dergelijk event niet zijn te beantwoorden. Momenteel lijkt de AEX te gaan openen binnen de grenzen van de oude bekende steunzone van 401 tot 409. Een herstelbeweging na de opening lijkt dan ook reëel.

Wordt dit een interessante bodem, of juist een verzwakking naar nog aanzienlijk lagere niveaus in de komende weken?


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Gerelateerd

Reacties

952 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juni 2016 10:29
    heb het idee dat er op een of andere manier wat steun opkopen plaats vinden.
    men had een neergang van 15% tot 20% afgegeven bij brexit. koersen zijn laatste 2 dagen flink opgelopen.
    Veel mensen denken het is nu goedkoop om in te stappen. maar ik vertrouw het nog steeds niet index had normaal gesproken al ver onder de 400 moeten staan, mag waarschijnlijk niet te snel dus zal komende weken wel verder zakken, men probeert nu met man en macht de schade te beperken.
    Laat maar even lekker op klimmen, zal dead cat bounce worden Brexit is een feit en de gevolgen worden pas over een tijdje duidelijk.
  2. [verwijderd] 24 juni 2016 10:35
    quote:

    Beursmaaltijd schreef op 24 juni 2016 10:31:

    goedemo

    mijn short posities dax en op aex op plus500
    allebei verkocht om 08:10
    10 k winst

    ik zag het al aankomen.
    vreselijk dit voor de economie....

    Dat is echt giga. Hoor daar vreemde verhalen over. Je zet in op een positie vlak tegen een stop loss met een giga hefboom en dan is het binnenlopen of geld weg. Is dat een beetje het principe van die broker?

  3. forum rang 4 Kogovus 24 juni 2016 10:36
    quote:

    night hawk schreef op 24 juni 2016 10:04:

    het lukt mij niet om bij binck bank in te loggen
    nog meer mensen dit probleem?
    Tis overal een probleem, ook De Giro. Site opent gewoon niet. Handelen is nagenoeg onmogelijk. Gebeld maar er word gewoon gezegd dat men niets aan kan doen, jammer hoor. Totdat de rust is wedergekeerd vandaag een beetje achteruit leunen.
952 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links