Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Hoe duur wilt u het hebben?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Mark Leenards

Auteur:

Mark Leenards is strategieontwikkelaar voor beleggingsfondsen en vanaf zeer jonge leeftijd actief belegger voor eigen rekening. Leenards selecteert aandelen op basis van een zelf ontwikkeld kwantitatief screeningmodel dat toegepast kan worden op ruim 50.000 aandelen wereldwijd. Naast aandelenselectie houdt hij zich bezig met ...

Recente artikelen van Mark Leenards

  1. Deflatie of schuldontwaarding
  2. Keerzijde van succes
  3. Eindejaarsklif

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 november 2015 14:13
    Wat een populair praatje weer. Vorig jaar moesten we Symantec kopen en short gaan op Gemalto. Gemalto deed het achteraf beter (of minder slecht). In datzelfde jaar moesten we Petrobras kopen en Shell laten liggen. Ook hier bleek je er naast te zitten. Nu weer zo'n gekleurd praatje met zo'n populaire ondertoon. 'De CEO moet ook op vakantie': de CEO is de oprichter en natuurlijk maak je kosten met deze groeiscenario's. Netflix zou 'pas' in 2017 global gaan. Waarom 'pas'? Ben je wel lekker? In 2012 kwam het voor het eerst in Europa en in 2017 is er wellicht 'al' werelddekking. Dit bedrijf is het televisielandschap compleet aan het omgooien en heeft in 5 jaar een waanzinnig sterke positie gebouwd om leading te worden.
  2. [verwijderd] 6 november 2015 16:14
    Wat is nu eigenlijk een populair praatje? Een reeks cijfers in een mooie verpakking of termen als 'leading', 'televisielandschap omgooien', 'waanzinnig sterke positie'?

    This time it's different, right?

    De opmerking over de vakantie sloeg natuurlijk op de zes weken die de CEO jaarlijks opneemt. Maar dat wist je als Netflix-volgeling uiteraard wel...
  3. forum rang 5 theo1 6 november 2015 16:47
    Wat zijn we weer lekker beschaafd aan het discussiëren hier. Hartverwarmend. Volgens mij is Netflix een prima bedrijf, alleen een iets minder prima belegging omdat het aandeel extreem duur is. En die CEO gun ik zijn vakantie van harte, hij is kennelijk productief genoeg. Zouden meer CEO's moeten doen, dat houdt ze fris. De tent valt echt niet acuut om als de CEO er een keer een week niet zijn.
  4. @iPlof 6 november 2015 17:08
    Meer bedrijven zijn mooie groeibedrijven maar net als Netflix extreem duur. Denk aan Facebook, LinkedIn, amazon, salesforce etc.

    Daarbij gaan ze ook erg inefficiënt met geld om, veel bonussen, salarissen, overheadkosten etc.

    De belegger pikt dat, de koersen stijgen en zelfs extra aandelen bijplaatsen gaat prima. De vraag is tot wanneer.. Wanneer beseft men dat deze indrukwekkende groei niet gaat leiden tot genoeg winst om de extreem hoge waardering te rechtvaardigen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.