Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tweetrapsraket Ziggo

Tweetrapsraket Ziggo

Nog een Ziggo-gerucht? De koers gaat nu wel heel snel omhoog. Eerst was er dus dat bericht in een een of ander Duits magazine dat John Malone's Liberty Global de club helemaal wil overnemen. Daarna volgde Ziggo dat meldde dat Malone inderdaad heeft geboden, maar dat het concern het bod te laag vindt.

Helaas meldt Ziggo geen bedrag. Leuk, want dan kunnen we koffiedik gaan kijken en dat maakt de beurs altijd zo spannend. Ik waag een poging. De boterzachte vuistregel op de beurs voor een bod is de actuele koers plus 20%. In het geval van Ziggo zou dat dus grofweg 30 plus 6 euro, ofwel 36 euro zijn.

Dat heeft Malone dus niet geboden. Want anders had Ziggo wel gehapt ga ik van uit, want ruim 21 keer de winst voor de komende twaalf maanden is leuk voor een kabelbedrijf toch? Analist Frank Classen van Rabobank denkt zelfs dat een deel van de overnamepremie al in de koers zit. Geen gouden bergen dus.

Het kan best zijn dat met de koersrush van nu het afgewezen bod van Malone al op het bord staat. En die heeft geen haast. Waarom zou hij? Daarmee doemt de vergelijking met KPN en América Móvil's Carlos Slim op. Allebei twee bikkelharde tycoons die bijna 30% bezitten en niet aan cadeautjes doen.

Potentiële andere belangstellenden haken onmiddelijk af als ze deze namen en belangen zien. Kortom, de heren hebben het rijk alleen. Hebben ze ook alle geduld? Het kan best zijn dat deze Kroniek van de Aangekondigde Overname van Ziggo nog lang gaat duren. Misschien is Ziggo dan wel lange tijd dood geld.

Death Star Ziggo? ;-) 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links