Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tegen de markttrend in

De markten zijn de week begonnen met wisselende resultaten, ondanks het nieuws dat kredietbeoordelaar Standard & Poor’s de outlook voor de Verenigde Staten verhoogde van negatief naar stabiel. En ook ondanks de toch aardige werkloosheidscijfers van vorige week.

Als ik mijn columns van dit jaar teruglees vind ik mijzelf een behoorlijke zuurpruim, maar gezien het rendement van dit jaar is dat vaker terecht dan onterecht geweest.

ASML short
De grafiek van ASML vertelt mij dat het over is met de pret. De top vlak boven de 65 euro staat als een huis, maar de signalen die vorige week naar voren kwamen zeggen dat we daar de komende tijd niet meer overheen gaan.

De trend wijst omlaag en het momentum is op vol volume gekelderd. Ik hanteer een koersdoel van 50 euro voor mijn shortposities.

Aperam short
Aperam lijkt weer in zwaar weer te komen. Het begin van dit jaar kenmerkte zich voor het aandeel door een koersdaling van 12 euro naar bijna 8 euro. De trend was destijds uitermate negatief, maar beleggers kwamen deze duikeling te boven vanaf half april.

De koers liep in de lente op tot bijna 11 euro en het herstel leek mooi. Aan dat herstel is de laatste dagen echter een einde gekomen. De koers is gekelderd en alle signalen wijzen op een vervolgdaling.

Baidu long
Tijdens het doorspitten van mijn grafieken kwam ik plotseling het aandeel Baidu weer tegen. Het aandeel noteert iedere dag een stukje hoger.

Voor het weekend is de grens van de 100 dollar doorbroken en dat geeft mij voldoende argumentatie om nu in te stappen. Tegen de trend van de markt in weet Baidu hoger te koersen en dat is een sterk signaal.

Blackberry long
We moeten het aandeel even onder het stof vandaan halen, maar er zit wel degelijk nog een positie Blackberry in mijn portefeuille. Destijds kocht ik het aandeel tegelijk met Nokia. Beide aandelen trekken zich weinig aan van het algehele sentiment op de beurzen en gaan hun eigen weg.

Nokia en Blackberry hebben enorme partijen tegen zich die met gigantische hoeveelheden aandelen short zitten. Als er een stijging komt, kan het dus enorm hard gaan door een shortsqueeze in de markt. Dit legt de risico-rendementsverhouding in het voordeel van deze oud-techgiganten.

Er ligt nog steed een stevige bodemzone rond de 13 dollar en zolang de koers hierboven blijft noteren is er geen reden voor paniek.

Op moment van publiceren heeft Duijvestijn posities in ASML, Baidu, Blackbery en Aperam. Hij heeft mogelijk wel andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links