Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

It’s all Politics, Stupid!

Ahold, Arcadis, Randstad, ASMI, Vopak en Boskalis. Dit zijn de Stock-picks van SNS Securities voor de komende zes tot twaalf maanden. De onzekerheid op de financiële markten noodzaakt SNS om de minst risicovolle stock-picks te presenteren. De bank kiest hierbij voor Nederlandse large- en midcaps die goed verhandelbaar zijn. 

“De komende tijd zijn er veel dingen onzeker in de markt. Met de Griekse en Amerikaanse verkiezingen voor de deur, het nieuwe beleid van de Franse premier Hollande en de maatregelen tegen de Europese schuldencrisis, breken er onzekere tijden aan. De richting van de economische markten zal dus vooral politiek bepaald worden”, aldus Sep van de Voort, Economist & Strategist van SNS Securities.

BRIC
De Europese economie heeft het dus erg lastig, kunnen we hulp verwachten van groeimotoren zoals Brazilië,Rusland, India en China? “Wij denken niet dat Brazilië, Rusland en India het verschil kunnen maken. De totale export van deze drie (grote) landen bedraagt bij elkaar bijvoorbeeld nog geen 5%. China is hierin wel erg belangrijk, dit land neemt nu al negen procent van de totale wereld export op zich, zegt Van de Voort. 

Van de Voort gaat verder: “China laat de laatste tijd veel positieve dingen zien. Zo is de inflatie onder controle, is de monetaire verruiming ingezet, wordt nu de bestedingsimpuls opgevoerd en zal er een machtsoverdracht later dit jaar plaatsvinden. SNS Securities verwacht dan ook dat China zal opleven in de tweede helft van dit jaar.”

Verenigde Staten
Van de Verenigde Staten hoeven we geen hulp te verwachten. De VS kent een matige maar gestage groei. Deze groei is wat te traag voor bestendige groei volgens de econoom van SNS.

Over aandelen is Van de Voort erg duidelijk. “De aandelenmarkten, en vooral die van de eurozone, blijven erg goedkoop. Wij denken alleen niet dat dit het juiste moment is om vol in aandelen te stappen. Voorzichtigheid is dus geboden.”

Goedkope aandelen, dat is iets wat beleggers willen horen. SNS Securities presenteert al sinds 2003 haar Top Picks en doet dit niet onverdienstelijk. De bank outperformde de AEX-index met gemiddeld 6,71% met haar Top Picks. Een overzicht van de behaalde rendementen van de afgelopen tien jaar vindt u hieronder in de tabel.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Martijn den Drijver, Head of Equity Research van SNS Securities licht de visie voor de komende zes tot twaalf maanden toe. “Vanwege de grote risico’s die beleggers op dit moment lopen heeft SNS gekozen voor grote gediversifieerde bedrijven die goed verhandelbaar zijn. Indien mogelijk moet het bedrijf actief zijn in opkomende markten omdat daar nog veel groei te behalen is.”

SNS heeft gekozen voor de Nederlandse aandelen Ahold, Arcadis, ASM International, Boskalis, Randstad en Vopak. Hieronder een korte beschrijving waarom.

Ahold
"Begin 2011 heeft Ahold een aantal wijzigingen binnen het management team doorgevoerd. Er is een stuk meer retail-ervaring toegevoegd. Dit zijn wij als iets positiefs. Wij denken dat de verkopen van Ahold met vijf procent moeten kunnen groeien. Vergeleken met Europese concurrenten staat de koers van het aandeel Ahold vijf tot tien procent te laag terwijl de kwaliteit van het bedrijf beter is dan andere Europese retailers."

Arcadis
"Tijdens de laatste twaalf maanden heeft Arcadis enkele grote overnames gedaan. Hierdoor zijn zij dieper doorgedrongen tot de opkomende markten. Wij verwachten dat Arcadis meer diensten gaat aanbieden in Azië en dat zij nog enkele overnames zullen doen in Brazilië. De prijs van een aandeel Arcadis is niet heel goedkoop. De prijs is niet overgewaardeerd omdat deze is gebaseerd op de Europese activiteiten, terwijl zij inmiddels wereldwijd zijn."

ASM International
"Er is een behoorlijke kans aanwezig dat ASM International delen van het huidige bedrijf zal gaan opdelen. Dit zal naar onze mening enorm veel waarde creëren. Als het bedrijf niet wordt opgedeeld, dan verwachten wij dat de huidige koers van het aandeel nog steeds behoorlijk kan stijgen."

Boskalis
"Wij denken dat Boskalis nog veel winst kan halen uit de overname van Smit. Ook zal het bedrijf nog flink profiteren van de groei van opkomende landen zoals Brazilië, Africa en verschillende Aziatische landen."

Randstad
"Uitzendorganisatie Randstad staat bekend als erg cyclisch, maar is er in geslaagd om tijdens de crisis hoge EBITA resultaten te laten zien. Schijnbaar is dit niet door de markten opgemerkt want dit is niet aan de koers te zien. Juist daarom is dit aandeel erg interessant." 

Vopak
"Het aandeel Vopak heeft volgens ons nog veel potentieel. Het lijkt er op dat nog niet alle uitbreidingsplannen van Vopak in de koers van het aandeel zijn verwerkt. Ook denken wij dat Vopak nieuwe landen met snelgroeiende economieën zal aandoen." 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Redactie IEX

Auteur:

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2012 00:22
    Randstad
    "Uitzendorganisatie Randstad staat bekend als erg cyclisch, maar is er in geslaagd om tijdens de crisis hoge EBITA resultaten te laten zien. Schijnbaar is dit niet door de markten opgemerkt want dit is niet aan de koers te zien.......

    De mannetjes van de SNS hebben weer iets gezien dat de markt nog niet gezien heeft :-) De vraag is alleen of we rechtstreeks naar die 32+ gaan of dat het via de 12- gebeurt?

    Bij al deze verhalen ("wij denken dit, wij denken dat") moet ik toch altijd weer denken aan de chimpansees van NOVA :-)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.