Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spotify en Signify snijden in de kosten

Spotify en Signify snijden in de kosten

Audiostreamingdienst Spotify heeft 4 december bekendgemaakt het mes in het personeelsbestand te zetten. Verlichtingsproducent Signify maakte een paar dagen eerder bekend ook te gaan reorganiseren.

Bij Spotify gaat het om 17% van het personeel. Het bedrijf liet weten dat de omstandigheden zijn veranderd en dat eerdere kostenbesparingen niet genoeg waren. “Om het gat tussen de financiële doelstellingen en de huidige operationele kosten te dichten, is dit de beste optie", aldus Daniel Ek, CEO van Spotify.

Signify kondigde aan de klant centraal te willen stellen en daarom structurele kostenbesparingen door te voeren. De structurele maatregelen moeten jaarlijks meer dan €200 miljoen aan besparingen opleveren.

Dit moet het lampenconcern beter laten presteren in de huidige volatiele en onzekere markt. In het tweede kwartaal van 2024 moet het grootste deel van de besparingen geïmplementeerd zijn.  


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 20 feb Stem nu voor de Gouden Stier Publieksprijs
  2. 12 feb Superbowl-indicator voorspelt bear market 3
  3. 24 jan ASML opent +6,7% na cijfers en duwt AEX boven 800 punten

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links