Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financials on the run

Financials on the run

Financials gaan opeens op de run, niet alleen op de Nederlandse beurs. Ook elders zitten financiële aandelen plotseling in de lift.

Stel, je hebt wat geld op de bank staan en je wilt dat beleggen. Zijn de beurskoersen voldoende gedaald en moet je je gehele kapitaal direct en in één keer inzetten? Kortom, hoe zet je de koopkansen af tegen je cashpositie en bestaat er een manier om dit zonder risico te doen?

Om maar meteen met de laatste vraag te beginnen: nee zonder risico is beleggen niet mogelijk. Vanavond in het webinar Hollandse Aandelenavond 2022 bespreken vijf deskundigen hoe de kansen en risico's op dit gebied zijn. Ook ik ben dit jaar weer van de partij.

Cash aanhouden

Mijn insteek vanavond is hoe koopkansen te benutten en toch wat liquiditeit aan te houden. Ik bespreek drie posities waarmee deze strategie wordt uitgewerkt. 

Deelname aan het webinar is gratis, maar u dient zich wel aan te melden.

Financials on de run

Een opvallende ontwikkeling op dit moment is de plotselinge belangstelling voor financials. Niet alleen op de Nederlandse beurs, ook elders in Europa gaan financiële aandelen plotseling door het dak.

Maar ook op Wall Street zien we deze sector flink opleven. Het interessante van deze ontwikkeling is dat er nog redelijk wat opwaarts potentieel in deze sector zit, aangezien enkele individuele aandelen op het punt staat uit te breken.

Daarom deze keer de korte termijn analyses van enkele financiële waarden. Ik heb van elke beurs één aandeel geselecteerd.

Wenst u nieuwe koopadviezen in uw mail te ontvangen?

Word dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees. Al voor € 1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams-lidmaatschap.

Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips

ING breekt de serie van lagere koerspieken opwaarts af

ING verbetert op de korte termijn, nu de correctieve fase naar boven wordt gebroken. Het aandeel laat afgezien hiervan, bewegingen zien boven de steun van €8,57 (bodem van 6 mei).

Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven de weerstand van €10,06 (de top van 29 maart) noodzakelijk. Na een uitbraak boven €10,06 wordt €14,11 het volgende opwaartse koersdoel.


Gimv herstelt richting de weerstand van €56

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij, genoteerd op Euronext Brussel. Dit aandeel stampt de steun van €53,30 (de bodem van 6 april) steeds meer aan.

Nu Gimv de correctieve fase breekt, verbetert het beeld verder. Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven de weerstand van €56,00 (gevormd op 22 april) noodzakelijk. We moeten wachten op nadere technische signalen.

 

Société Générale nadert de weerstand van €26,19

Société Générale breekt het patroontje van lagere toppen en lijkt weer te bodemen. Het aandeel lijkt op weg naar de weerstand van €26,19 (top van 29 maart).

Om verder te verbeteren, is een doorbraak boven €26,19 noodzakelijk. Daarna wordt 3€7,67 het volgende opwaartse koersdoel. Steun ligt op €21,80 (de bodem van 2 mei).

 

Deutsche Bank flirt met de weerstand van €10,11

Deutsche Bank komt er wat beter bij te liggen nu de dalende trend is verlaten. We verwachten een consolidatie. Indien Deutsche Bank er ook in slaagt om de weerstand rond €10,11 (gevormd op 5 mei) te doorbreken, treedt een nieuwe verbetering op.

De volgende horde ligt rond €11,51. Van belang is dat de steun van €8,81 (de bodem van 12 mei) weet stand te houden.


Credit Suisse Group is op weg naar de weerstand van 7,07 Zwitserse frank

Nu Credit Suisse Group de dalende trend breekt, begint de lucht verder op te klaren. Eerder al werden er geen nieuwe, lagere koersbodems meer gevormd. Dit was een signaal van afnemende verkoopdruk.

Voor een verdere verbetering is het van belang dat de weerstand van 7,07 Zwitserse frank (de top van 5 mei) wordt gebroken. Zolang de steun van 6,10 Zwitserse fank (de bodem van 12 mei) stand weet te houden, oogt het beeld gematigd positief.


Citigroup bereikt de weerstand van $51,61

Citigroup kruipt weer boven de laatste koersbodem, waarmee de eerdere neerwaartse doorbraak wordt geneutraliseerd. Dit geeft aan dat het aanbod boven de markt afneemt.

De neerwaartse trend blijft wel geldig. Enkel boven de weerstand van $51,61 (de top van 17 mei) klaart het beeld op. De steun ligt rond $45,40 (de bodem van 12 mei).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 78
 2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
 3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

160 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Unimog 24 mei 2022 09:27
  quote:

  Josey Wales schreef op 24 mei 2022 08:04:

  Wordt ff gehypet ,lijkt me niet slim met de honderden faillissementen die eraan komen.
  Nog ff dalen en dan tech kopen mi Google en Nvidia en chinesebtech ,maar nog even wachten
  Deze week veel cijfers van Chinese tech

  Alibaba Baidu Netease Pinduoduo en nog meer...

  Alphabet en Amazon krijgen nog een splitsing 1:20
 2. forum rang 4 Housepartyy 24 mei 2022 09:33
  quote:

  Dividend Collector schreef op 24 mei 2022 09:30:

  Houd oog voor dit plaatje. Banken en verzekeraars kunnen zomaar eens gaan outperformen de komende maanden. Ik sorteer daar zelf wel op voor.
  Dat moment is nog heel ver weg. De rente (lijkt) uitgerallyd en de faillissementenregen moet nog beginnen.

  Ik brand mij er nog niet aan
160 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links