Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: "olieprijs is grootste risico"

Roubini, Krugman en Bouman over olie. Lijkt Apple 2012 op Google 2007? Vergrijzing, Spaanse huizen en waar bankieren de muppets? 

IEX Fonds40
De IEX Fonds 40 index staat momenteel op 166,55. Year-to-date betekent dit een rendement van +9,6% voor deze breed gespreide beleggingsfondsenindex.  

Roubini vidt de olieprijs griezelig
Even rust op het eurofront, maar de markt kent hoofdpijndossiers genoeg. De sterk stijgende olieprijs bijvoorbeeld. Het FD gaat Engelstalig met een gesyndiceerde column van de beroemdste zwartkijker in de wereld: Nouriel Roubini. "No risk is more serious than that posed by a further spike in oil prices." 

Hoge olieprijs is nog geen oliecrisis
Ter relativering van die olie-angst is er econoom Mathijs Bouman, die in zijn blog op Z24 uiteenzet waarom stijgende olieprijzen nog geen oliecrisis tot gevolg hoeven hebben. 

'Natural Born Drillers'
En nog maar een econoom die zich buigt over olieprijzen; met name over het feit dat de Republikeinen het onderwerp handenwringend tot campagne-item hebben verheven. Paul Krugman laat in de New York Times weinig heel van hun oproep om toch vooral te gaan boren in Amerikaanse bodem. 

Apple 2012 = Google 2007?
Over griezelig stijgende koersen gesproken, op Business Insider vinden we onderstaande grafiek van het aandeel Apple. Het aandeel Google liet ooit hetzelfde patroon zien. Aan de vooravond van tijden waar we liever niet aan herinnerd willen worden.

De markt gaat net zo lang te water...
De markt luistert op dit moment naar de Wet van Archimedes, zeggen analisten van SocGen. Obligatie- en aandelenkoersen blijven drijven in een zee van liquiditeit. Opvallend, vindt ook Lukas Daalder, is het feit dat aandelen wèl hun normale relaie met de nieuwsflow laten zien, maar obligaties niet meer.

 

Lukas Daalder

 

'Red Portugal en Ierland nu alvast'
Vooruit, toch nog even de eurocrisis, want die is natuurlijk nog niet voorbij. In de FT schrijft Lorenzo Bini Smaghi - de ECB-bestuurder die moest wijken omdat het Italianenquotum werd overschreden door de komst van Mario Draghi - dat Europa er goed aan doet om Portugal en Ierland al bij voorbaat veilig te stellen voordat de markt de zwakke broeders op de korrel neemt. 

Nog even wachten met uw crisiscasa
Vaak gehoord: is de Spaanse huizenmarkt inmiddels niet zo hard ingestort dat het weer leuk wordt om een casa aan de kust te kopen? Nee, zegt columnist en inwoner van Catalunya Jan Dwarshuis (what's in a name) op Follow the Money: het wordt nog veel goedkoper in Spanje.

Het grijze gevaar
Vergrijzing is een mooie langetermijn-beleggingstrend, maar is de veranderende demografie niet juist desastreus voor aandelenmarkten op termijn? The Economist gaat er, zoals we van ze gewend zijn, genuanceerd op in.

Zweedse chef bij Goldman Sachs
Goed, nog even terugkomen op het talking point van de week, althans voor iedereen die bankier is of met banken te maken heeft: de openbare aanklacht tegen de verziekte bedrijfcultuur van Goldman Sachs door de opgestapte vice-president Greg Smith. Wall Street duizelt nog na van de impact. Dat gaat zelfs zo ver dat topman Jamie Dimon van JP Morgan een interne memo schreef waarin hij opriep om geen misbruik te maken van de situatie bij Goldman. De opgestapte bankier schrijft in zijn aanval dat klanten bij Goldman 'muppets' werden genoemd. Wellicht een misverstand, want, zoals DeBord Blog onthult, de muppets ZIJN klanten van Goldman Sachs.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 30 apr Must read: U zoekt ondergewaardeerde chipaandelen?
  2. 29 apr Must read: tegenvallende cijfers nu nog harder afgestraft
  3. 26 apr Must read: Tesla heeft een fulltime CEO nodig

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links