Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Campingrally houdt stand, aandeel Adyen springt eruit

Campingrally houdt stand, aandeel Adyen springt eruit

De buitentemperatuur is niet om over naar huis te schrijven, maar de campingrally maakt veel goed.

Hoewel de AEX in de afgelopen week met 0,4% daalde, hebben de beurzen een prima tijd achter de rug. In de eerste drie weken van augustus is de Nederlandse beurs met 2,5% opgelopen en sinds eind juni met bijna 6%. Het Sell in May-effect heeft dit jaar niet gewerkt. Wie hierop had ingespeeld, had bijna 10% misgelopen.

Overigens vind ik uit eigen ervaring en vooral als lange-termijnbelegger dat het verstandig om gewoon in de zomermaanden belegd te blijven. Ik wees daar eind april al op.

Kwartaalcijfers overtreffen verwachtingen

De markt kon zich de afgelopen weken laven aan prima bedrijfscijfers. De meeste analisten blijven positief over aandelen. Op Wall Street heeft bijna 90% van de Amerikaanse ondernemingen betere winstcijfers laten zien dan verwacht. In Europa heeft 62% van de ondernemingen de verwachtingen overtroffen. In dit verband viel het Nederlandse Adyen op.

Vandaag bekijk ik de Nederlandse beurs. Ook laat ik mijn licht schijnen op betalingsverwerker Adyen, een van de aandelen die zowel technisch (sterke trend) als fundamenteel (ruimschoots boven verwachtingen) opviel. 

Kooptips ontvangen?

Wenst u de nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Word dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees. Al voor €1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams lidmaatschap.

Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips


AEX vormt potentieel hogere koersbodem

De recente correctie van de AEX-index vindt plaats binnen de stijgende trend. Hiermee vormde de AEX-index bovendien een hogere bodem. Zolang de koers boven de toppen van juni en juli weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief.

Aangezien de koers een potentieel hogere koersbodem vormt, wordt het technische beeld bevestigd. Er ligt steun op 736,07 punten (de bodem van 17 juni). De  weerstand rond 778,96 punten (de top van 12 augustus) moet gebroken worden op de opmars voort te zetten.Lange termijn Adyen

Betalingsverwerker Adyen heeft de opwaartse trend hervat nu de toppen van dit voorjaar rond €2.200 zijn doorbroken. Dit leverde een koopsignaal op, dus een technische verbetering.

Er is tot ons berekende koersdoel van €3.250 nog een kleine 25% potentieel. Dat is ruim voldoende voor de defensieve lange-termijnbelegger. Steun ligt op €2.325,00 (de bodem van 12 augustus).

De 200-dagenlijn van Adyen laat een opwaarts verloop zien. Dit geeft een positieve technische conditie weer. De B.O.B.-indicator van Adyen krult weer omhoog.

Dit suggereert betere prestaties vergeleken met de rest van de markt. Door de dip van begin 2021 was de koers van Adyen wat achtergebleven bij het Nederlandse beursgemiddelde.

Ons laatste lange termijn koopadvies is van 2 augustus. We tipten de leden van de Tostrams-club in te stappen. In onze defensieve lange-termijn portefeuille hebben we toen negen aandelen opgenomen, voor een bedrag van €20.839. Deze positie is nu €23.600 waard.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 AEX stuit op barrière: dreigt een bearish pullback? 86
 2. 26 jan Herstel van de AEX is nog broos 246
 3. 25 jan Kopen of verkopen? 8

Gerelateerd

Reacties

103 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Lepre Chaun 23 augustus 2021 07:06
  Dank voor de duiding Royce .
  Maar er is nog Be back in September en daar mag natuurlijk ook op de camping een lekker Pintje van AB Inbev bij gedronken worden.
  Staat ook erg laag gewaardeerd .
  Er van de 5 populairste verkochte Pilsjes er 4 van Ab Inbev zijn .
  We hebben een top zomer .
 2. forum rang 7 Fat behind the curve 23 augustus 2021 08:29
  Welkom bij Jellinek:

  Heb je een probleem dat je ergens niet meer vanaf kunt blijven, of dat je de hele dag alleen maar kunt denken aan je probleem? Dan kun je bij ons terecht. Jellinek is de specialist op het gebied van minderen of stoppen met middelengebruik en helpt jou weer de regie over je eigen leven kunnen geven. Je kunt bij ons altijd terecht om weer een leven onafhankelijk van het middel te kunnen leiden.

  Bel direct: 088 - 5051220
 3. forum rang 7 ttroo 23 augustus 2021 08:33
  De Europese futures gaan voor uitbraken. Maar ze zijn er nog niet.

  Trouwens heel fair is het niet. Een begrijpelijk geselecteerde groep Afghanen die voor de Western Debt World hebben gewerkt, die lopen extra risico. Maar de rest van de Afghanen, daar zeggen we: Succes ermee. En tot ziens. Dat vind ik een asociale houding. Selectief sociaal tegen een kleine groep, begrijpelijk, maar selectief asociaal tegen een grote groep. Waar zijn de mensen rechten, de vrouwen rechten, de andere rechten van andere groepen - denk hierbij aan homo's lesbiennes en anderen.

  Interessante future openingen. Voorlopig hikken ze tegen weerstanden aan. Kunnen deze weerstanden aan de kant worden geschoven? Duitse yields proberen groen groener te maken. Met -0.4905 op de 10 jarige duitse bond mag dat natuurlijk een keertje. Enthousiast is het nog niet te noemen. Japanse rente rende in absolute termen hoger. Van een 0.00 en een beetje naar een 0.01 en een beetje. Schokkend! Heeft de Japanse Centrale Bank het allemaal nog order controle?

  Een dag reversal zal de geluiden voor de beren weer laten komen wereldwijd. Voorlopig ben ik nog kijker kijker en geen extra short koper. De Europese beurzen moeten eerst openen. En dan pas kijk ik verder. Het zal positief enthousiast worden richting de opening van de Europeze beurzen. Daarna wordt de beslissing bepaald. Uitbreken of mogelijk een dag reversal ontwikkelen.
 4. forum rang 7 rene l 23 augustus 2021 08:56
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 23 augustus 2021 07:06:  Er van de 5 populairste verkochte Pilsjes er 4 van Ab Inbev zijn .  Maar in Nederland betaal je je er blauw voor.
  Rij de A12 maar eens af, immer gerade aus, de grens over bij onze Oosterburen, en dan op naar Kaufland.
  En wat zie je daar in de schappen, allemaal kratjes Hasseröder.
  Twintig halve liter flessen voor slechts 7,40 Euries, geen geld, en gebrouwen onder het bewind van AB Inbev.
  Gevangenisbier met een DDR smaakje, niks mis mee.
  Tel uit je winst.
 5. forum rang 6 'd Aandelen 23 augustus 2021 09:39
  quote:

  ttroo schreef op 23 augustus 2021 08:33:  Trouwens heel fair is het niet. Een begrijpelijk geselecteerde groep Afghanen die voor de Western Debt World hebben gewerkt, die lopen extra risico. Maar de rest van de Afghanen, daar zeggen we: Succes ermee. En tot ziens. Dat vind ik een asociale houding. Selectief sociaal tegen een kleine groep, begrijpelijk, maar selectief asociaal tegen een grote groep. Waar zijn de mensen rechten, de vrouwen rechten, de andere rechten van andere groepen - denk hierbij aan homo's lesbiennes en anderen.  Ken de historie, Turken, Fransen, Engelsen en Russen hebben geprobeerd Afghanistan te moderniseren allemaal zonder resultaat.

  Vernieuwing moet van de Afghanen zelf komen, de westerse coalitie had 300.000 Afghaanse militairen opgeleid en voorzien van voldoende materiaal maar ondanks de overmacht tegenover 75000 taliban weigerden zij te vechten en ligt naar mij idee de verantwoording bij de Afghanen zelf.
  Afghanistan is een land met stammen die de orthodoxe Islam aanhangen en niets te maken willen hebben met onze westerse democratische ideeën.
  Daar gelden de wetten van de verschillende stammen terwijl 50 % van de bevolking analfabeet is.
  Dichter bij huis zie je die orthodoxe Islam zoals de salafisten die wel van onze vrijheden en uitkeringen willen genieten maar zich ook uiterst anti westers opstellen
 6. forum rang 6 Doptieman 23 augustus 2021 10:07
  Wat een kortstondige nep opening!! 777.5 openen en de ax4 calls een stuivers per punt er bij en de ax4 puts een kwartje per punt eraf!! en de rest in het Witteboorden zakje!!

  en binnen een uur weer bijna 4 punten terug in de Premie gladstrijkmodus.
  Het is wel weer duidelijk. Het mag de Beurs Echt geen geld kosten!!!

 7. forum rang 7 Fat behind the curve 23 augustus 2021 10:27
  quote:

  'd Aandelen schreef op 23 augustus 2021 09:39:


  [...]

  Ken de historie, Turken, Fransen, Engelsen en Russen hebben geprobeerd Afghanistan te moderniseren allemaal zonder resultaat.

  Vernieuwing moet van de Afghanen zelf komen, de westerse coalitie had 300.000 Afghaanse militairen opgeleid en voorzien van voldoende materiaal maar ondanks de overmacht tegenover 75000 taliban weigerden zij te vechten en ligt naar mij idee de verantwoording bij de Afghanen zelf.

  Afghanistan is een land met stammen die de orthodoxe Islam aanhangen en niets te maken willen hebben met onze westerse democratische ideeën.
  Daar gelden de wetten van de verschillende stammen terwijl 50 % van de bevolking analfabeet is.

  Dichter bij huis zie je die orthodoxe Islam zoals de salafisten die wel van onze vrijheden en uitkeringen willen genieten maar zich ook uiterst anti westers opstellen


  AB'tje Daan en VOORAL voor jou laatste Alinea..;)

  Afghaanse militairen zijn Volksvertegenwoordigers zij horen te vechten voor hun volk..

  Zo simpel is dat! Maar het Afghaanse leger rent zo hard mogelijk weg..

  Het liefst het Vliegtuig in richting Holland/Duitsland e.d..

  2 woorden: Uitermate Laf!

  Zeker als Militair moet je vechten voor jouw Land..

  Óók al kan de Dood het gevolg zijn..!


  Toegevoegd:

  Aan de andere kant hebben die Americanen daar in het Midden-Oosten..

  Natuurlijk he-le-maal géén ruk te zoeken hé..

  En zorgen zij voor een hoge mate van instabiliteit..

  Vergis je niet dat véél Irakezen en Syriërs een 'goed en stabiel'

  Leven hadden onder Saddam Hoessein en Bashar al-Assad..

  Dit weet ik uit ervaring/contacten..

  Deze Dictators zorgden ook (welliswaar op hun eigen manier) voor..

  Regionale stabiliteit en welvaart in hun eigen regio..

 8. forum rang 6 Doptieman 23 augustus 2021 10:40
  Het grootste Schraapinstituut van Nederland is gesitueerd op het Damrak!!

  Iedereen wordt uitgenodigd om aan het financiele Spel mee te doen maar ze zeggen er alleen niet bij dat ze gaan proberen om je helemaal uit te kleden!!

  en dan als het helemaal uit de hand gelopen is kan je altijd de verslavingskliniek bellen en vrienden kennissen of familie om geld vragen om je gezin te onderhouden!!!
  Pas Op!!!
 9. forum rang 7 Calimero 23 augustus 2021 10:48
  quote:

  Doptieman schreef op 23 augustus 2021 10:07:


  Wat een kortstondige nep opening!! 777.5 openen en de ax4 calls een stuivers per punt er bij en de ax4 puts een kwartje per punt eraf!! en de rest in het Witteboorden zakje!!

  en binnen een uur weer bijna 4 punten terug in de Premie gladstrijkmodus.
  Het is wel weer duidelijk. Het mag de Beurs Echt geen geld kosten!!!


  ??

  www.youtube.com/embed/WClNbik1w60?rel...
 10. DTJ 23 augustus 2021 11:07
  quote:

  Doptieman schreef op 23 augustus 2021 10:07:


  Wat een kortstondige nep opening!! 777.5 openen en de ax4 calls een stuivers per punt er bij en de ax4 puts een kwartje per punt eraf!! en de rest in het Witteboorden zakje!!

  en binnen een uur weer bijna 4 punten terug in de Premie gladstrijkmodus.
  Het is wel weer duidelijk. Het mag de Beurs Echt geen geld kosten!!!
  Al zo vaak aangegeven hier,
  95 % verliest aan die korte handel
  Gewoon LT handelen
  Minder stress en een hoger rendement
  En al die succes verhalen van die korte handel is Bullshit
103 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ADYEN NV

1.689,200 12:57
-60,000 -3,43%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links