Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Saxo: zilverbubbel in de maak?

De zilverprijs is voor het eerst in 31 jaar door de 40 dollar grens gebroken en hard op weg om het all time high record dat uit 1980 stamt te slechten. Dat stelt Ole S. Hansen, Senior Manager van Saxo Bank in een wekelijkse update over grondstoffen. Het all time high record staat nu nog op 50 dollar. De zilvermarkt is hersteld van de correctie die in maart plaats had.

Hansen wijst op de omvang van de totale markt die 45% hoger staat dan in dezelfde periode een jaar eerder. Beleggers kopen aandelen in bedrijven die in zilver handelen en de vraag naar zilveren munten heeft wereldwijd een sterke stijging  laten zien. In de afgelopen maand is de prijs van zilver met 12% gestegen op maandbasis en op jaarbasis is er een groei van 120% geweest. Dit is een opmerkelijke prestatie volgens Hansen 'omdat er geen tekort is aan zilver'.

Rollercoaster
De toename in vraag is te wijten aan een instroom van groot aantal hedgefunds. Dit kan gelijk ook een van de problemen zijn als de rally afloopt. Zilver blijft een relatief kleine markt waarbij de weg omhoog snel gevonden is. Er mag niet uit het oog verloren worden dat de weg omlaag, het rollercoaster effect, waarbij ook flink snelheid kan worden gemaakt.

GFMS, een consultant op grondstoffen en edelmetaal gebied, heeft deze week zijn twijfels geuit over de snelle groei maar heeft vooralsnog geen reden gezien waarom het huidige momentum de all time high niet kan evenaren. Tegelijkertijd wees GFMS op het risico van partijen die hun winst pakken en daarmee het aanbod groter wordt dan de vraag op de zilvermarkt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen
  2. 30 apr Must read: U zoekt ondergewaardeerde chipaandelen?
  3. 29 apr Must read: tegenvallende cijfers nu nog harder afgestraft

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links