Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vrouwen weten plusje uit hun portefeuilles te persen

Vrouwen weten plusje uit hun portefeuilles te persen

Te midden van al het geweld op de beurzen is er voor de vrouwelijke deelnemers in de Turbocompetitie een lichtpuntje te bespeuren: na maandenlang in het rood te hebben gestaan, weten zij nu een plusje van 0,4% uit hun portefeuilles te persen.

De heren raken helaas verder achterop: waar zij vorige maand gemiddeld 3,7% in de min stonden, is dat nu 5,2%.

Oudste deelnemers helemaal terug

Verder valt op dat de oudste deelnemers terug zijn van weggeweest: de leeftijdscategorie 90 – 95 staat fier bovenaan met een gemiddeld rendement van maar liefst 63%! Maar ook de twintigers (van 25 tot 30 jaar) doen het goed met een aardige plus van 5,5%.

Verder schrijft de categorie 65 – 70 nog groene cijfers (+1,2%), en alle andere leeftijdsgroepen staan in het rood.

50 Plus-stemmers weer bovenaan

Net als vorige maand zijn de 50 Plus-stemmers het meest succesvol, ingedeeld naar politieke voorkeur. Zij staan op een plus van ruim 30%. PvdA staat op de tweede plaats met 5,5%. De Partij voor de Dieren-aanhangers doen het het slechtst met een min van bijna 18%. 

Tot slot nog een blik op de provincies: alleen Limburgers (+11,7%) en deelnemers uit Overijssel (+7%) laten mooie plussen zien, alle andere provincies staan op verlies.

Maandwinnaar maart

Over de maand maart heeft mevrouw Van den Oever onder de spelnaam Kubus de beste prestatie geleverd met een rendement van maar liefst 395%! Zij wint hiermee een iPad. Van harte gefeliciteerd! 

Ook maandelijks kans maken op een iPad? Doe dan vandaag nog mee met de Turbocompetitie!


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

 1. 20 feb Stem nu voor de Gouden Stier Publieksprijs
 2. 12 feb Superbowl-indicator voorspelt bear market 3
 3. 24 jan ASML opent +6,7% na cijfers en duwt AEX boven 800 punten

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. Vlinder99 21 april 2020 11:34
  Als vrouw, 54 jaar en beginnend belegger op de beurs ben ik geïnspireerd geraakt door deze 90-95 jarige dames! Zou graag meedoen, maar kunt u er voortaan wellicht even in het kort bijschrijven wat deze turbocompetitie inhoudt? Dan weet ik of ik daar als beginner al wat van kan leren of dat ik me daar eerst nog even in moet verdiepen voordat ik eraan begin. Bij voorbaat dank.
 2. forum rang 8 Leefloon 21 april 2020 11:49
  quote:

  Vlinder99 schreef op 21 april 2020 11:34:

  of ik daar als beginner al wat van kan leren of dat ik me daar eerst nog even in moet verdiepen voordat ik eraan begin.
  Turbo's en dergelijke zijn verre van optimale, relatief dure en beperkende, zogeheten complexe producten. Onaantrekkelijke opties met de hefboom van voor je geleend geld, in een commercieel sluwe struisvogelvriendelijke verpakking. Als beginner moet je je dus waarschijnlijk nog even ergens in verdiepen, alvorens te gaan gokken met geleend geld, mogelijk op basis van een op vrouwen gericht succesverhaaltje.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links