Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsmanagers positief over economie

Maar liefst 75% van de fondsmanagers verwacht dat de wereldeconomie in de komende twaalf maanden zal aantrekken. Dit is het hoogste percentage positivo’s sinds november 2003. Dat blijkt uit een maandelijkse enquête van Bank of America-Merrill Lynch onder fondsmanagers.

En dit is niet alleen in Amerika. Ook Europese fondsmanagers zien de toekomst weer met vertrouwen tegemoet. Opvallend is ook het vertrouwen in de gezondheid van bedrijven hoog is. Momenteel verwacht 70% van de respondenten dat de bedrijfswinsten in het komende jaar zullen stijgen.

Vorige maand was slechts 51% daarvan overtuigd. Sinds januari 2004 is dit percentage niet meer zo hoog geweest. Daarmee lijken de fondsmanagers zich aan te sluiten bij de groep beleggers die denk dat de crisis achter de rug is. En daar wordt ook naar gehandeld.

De cashposities die de managers aanhouden is met bijna 5% geslonken naar 3,5%. Dat geld is belegd in aandelen, een assetcategorie waarin 34% van de fondsmanagers overwogen is.

De risico- en liquiditeitsindicator van de zakenbank bewijst de toegenomen appetite van grote beleggers. Met een stand van 41 staat deze index op het hoogste punt in twee jaar.


De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: U zoekt ondergewaardeerde chipaandelen?
  2. 29 apr Must read: tegenvallende cijfers nu nog harder afgestraft
  3. 26 apr Must read: Tesla heeft een fulltime CEO nodig

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links