Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Bodemvissers en stockpickers

TA: Bodemvissers en stockpickers

Het koersverloop op de aandelenbeurzen blijft broos en het herstel is nog niet robuust. Maar het feit dat onze AEX index toch weer boven de 500 punten grens is geklommen, geeft wat houvast. Dat  ook de koersen op Wall Street goed overeind zijn gebleven, zie ik eveneens als een lichtpuntje.

Voor de brede beursbarometers is het nog te vroeg om te juichen, maar bij enkele individuele aandelen zijn al signalen van bodemvorming zichtbaar. Koopjesjagers worden weer actief, voolopig alleen bodemvissers en stockpickers.

Hieronder bekijk ik enkele aandelen die op korte termijn technisch verbeteren, zoals KPN, Deutsche Telekom, Pernod Ricard, het Belgische Van de Velde, Nasdaq-aandeel Groupon en Weibo, het Chinese social media-platform.

AEX herstel smoort

De Nederlandse beurs laat een opleving zien, binnen het dalende trendkanaal. Het lijkt erop dat de eerste horde, gevormd door de gap van begin december, het herstel smoort. Dit koersgat, afgebakend door de rode cirkel, bevindt zich tussen 511 en 515,98.

De echte weerstand ligt rond 533,91 (gevormd op 7 september). De grafiek biedt een eerste steun rond 476,71 (bodem van 31 januari 2017). Het technische plaatje van de Nederlandse beurs was serieus verzwakt, nadat de koersbodems van oktober en november waren gebroken.


KPN geeft een belletje aan weerstand 2,65

KPN beweegt in een mooie uptrend,  maar is wel op de eerste weerstand 2,65 (gevormd op 26 februari), gestuit. De stijgende trend hapert hier nu en krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken.

In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. KPN heeft pas steun rond 2,23 (bodem van 12 oktober).Deutsche Telekom laat van zich horen

Bij de buren doet Deutsche Telekom het prima. Het aandeel tendeert nog steeds mooi opwaarts. Deze stijgende trend heeft aan de bovenkant ruimte richting weerstand 18,13 (top van 23 mei 2017).

Zolang het patroon van fors hogere toppen en bodems kan worden voortgezet, liggen verdere koersstijgingen in het verschiet. Voorwaarde voor een positieve visie is wel dat steun 15,03 (bodem van 23 november) intact blijft.


Pernod Ricard nipt aan barrière 147,75  

Het Franse genotsaandeel Pernod Ricard test weerstand 147,75 (gevormd op 15 juni), bereikt. Er kan een opwaartse trend worden ingezet indien Pernod Ricard boven deze laatste top weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten richting 165. Pernod Ricard heeft pas steun rond 137,35 (bodem van 6 december).


Pikant koersverloop Van de Velde

Bij de Belgische lingerieproducent Van de Velde lijkt de verkoopdruk op te drogen. Van de Velde verbetert nu de dalende trend is verlaten.

Voor verdere verbetering is het wachten op een uitbraak boven de weerstand 24,50 (gevormd op 10 oktober). De steun ligt rond 21,60 (bodem van 4 december 2008).


Goeie deal met Groupon

Het technische plaatje van Nasdaq-aandeel Groupon oogt steeds beter. De neerwaartse trend is doorbroken en nu heeft Groupon ook een nieuwe, hogere koersbodem gevormd. Er is ruimte richting weerstand 4,03 (top van 17 september).

Bij een eventuele doorbraak onder steun 2,98 (bodem van 6 december) verzwakt het technische plaatje bij Groupon.


Interactie Weibo met weerstand 70,94

Weibo, een Chinees social media-platform, verbetert nu de dalende trend is verlaten. Een meer consoliderend koersverloop mag nu worden verwacht. Weet Weibo Corp. boven de weerstand 70,94 (top van 3 december) te breken, dan klaart het beeld verder op. De steun rond 60,25 (bodem van 10 december) moet intact blijven.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 33
 2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
 3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

302 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 shortie 14 december 2018 08:53
  Zal wel weer een MDJ dagje worden dit als het zo blijft...

  quote:

  MDJ_0 schreef op 6 december 2018 15:45:

  [...]

  15:46 uur
  wat een poppenkast weer...
  EU is weer de weg kwijt...

  15:48 uur
  klinkt goed! eetse Fred!
  wat gebruik je buikspek? en die chinesekruiden, is de 5 spices neem ik aan _
  sambal en zuurkool gaat prima!

  15:57 uur
  de meeste nasi die men zelf klaar weet te maken met pakjes van maggi of knor zijn toch niet te vreten, dus met mayo is het dan nog te doen...

  16:28 uur
  Natuurlijk iedereen weet het weer :/
  Waarom niet ge@ naar de 400

  17:14 uur
  Tuurlijk wat dacht je dan... ik Koop weer vrolijk bij!
  Lach me kapot om het geschreeuw nu we onder de 500 staan...

  17:16 uur
  Europa slaat weer op hol :/

  18:45 uur
  Mooi dat geschreeuw alleMAAL EVEN NA 5uur we moesten naar de 480 morgen en ga zo maar door
  Hahaha
  Blij dat ik weer wat appels heb kunne kopen voor qrinig

  19:24 uur Eerst maar eens slot afwachten...
  europa jankt weer het beste

  20:18 uur
  Een daling niet? Dat is denk nog kunstmatiger
  Je lekker rijk rekenen joh
  Ja joh nou nou

  21:33 uur
  Tuurlijk maar het krampachtig geschreeuw over de hand of weet ik wat... en nu QE... het zal allemaal wel. Feit is dat er flink wat partijen weer profiteren van dit "spektakel" heb het al te vaak gezien... En is het morgen gewoon verder herstel. Ik zeg niet dat we eind december op 550 staan. Maar onder de 500 gaat niet gebeuren.
  Ik heb nog maar wat appeltjes gekocht!

  21:34 uur
  hoe lang loop je nu al mee?
  Bizar hoe jij met geld omgaat! En vooral wat ik al eerder zei het je rijk rekenen... op basis van niks, hoop dat het zakt!

  21:36 uur
  heb je je scherm al op zijn kop gezet? man man man... ik hoop dat je jezelf niet al te serieus neemt met het volgen van je advies... kolere

  10 december - 11:15
  Ik hoor alweer de meest giftige verhalen...
  sommige weten het alweer zeker, het is/wordt 1987... we gaan onder de 400 nog dit jaar.
  nou dan zullen er een hoop (perma beertjes) hier blij zijn

  13 December 14:14
  2 pnt erbij op nieuws wat we al wisten... duidelijk dat de markt maar 1 kant op wil en mag... mooi
  14:40
  ga maar weer long... mafkees die short gaat nu.

  14:48
  potverdomme, geldt ik nu als contra indicator
  16:09
  de yanks doen het weer... sluipen nu elke dag langzaam omhoog tot aan 31/12 let maar op

  19:39
  Yanks hebben de koopknop weer gevonden... hup dollars strooien... zit wel goed!
  Vrijdag voor de deur 90% kans op groen groener groenst  Heb al gepost voor je MDJ... hoef jij het niet meer te doen. Is toch iedere dag hetzelfde verhaal...
 2. forum rang 6 d' Aandelen ' 14 december 2018 09:09
  Goedemorgen,

  dat er in één dag blijkbaar weer zoveel is veranderd in de wereld dat de koersen weer zo laag staan, het blijft toch een aardig fenomeen dat men iedere dag wel redenen vindt om koersen hoger, gelijk of lager te zetten.
  In ieder geval goed voor de handel maar aandelenbezitters waaronder ondergetekende zien de waarde verdampen maar houden goede moed op betere tijden.
 3. Raymn 14 december 2018 09:31
  Ja cijfers rood, mijn portfolio groen. Zit sinds woensdag all-in short (grootste pluk Puts op AEX 508,6 gedaan). En ja nog even van de verkoopknop afblijven!

  quote:

  DonDagobert schreef op 14 december 2018 09:05:

  Shorts van woensdagmiddag aankoop op 10.902 op opening verkocht met 95 Pips ertussen. Geloofde er gisteren bijna niet meer in.... pffff vandaag maar even op de handen zitten.
302 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links