Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Tradealot: Professioneel vermogensbeheer, ook voor de kleinere belegger

Tradealot: Professioneel vermogensbeheer, ook voor de kleinere belegger

Tradealot wil de markt gaan veroveren door professioneel online vermogensbeheer aan te bieden vanaf 10.000 euro. We spreken met Paul Lamain van Tradealot en vragen hem hoe de partij zich wil gaan onderscheiden in de drukke markt voor online vermogensbeheer.

Tradealot biedt het vermogensbeheer aan van Quantic Asset Management, dat net als Tradealot onderdeel is van de Europees gereguleerde AFX Group. Quantic is gespecialiseerd in Forex, de daghandel in valuta.

Er kleeft uiteraard risico aan het beleggen in valuta’s, en daarom is het ook niet voor iedere particuliere belegger geschikt. Dit risico biedt aan de andere kant echter wel kans op stevige rendementen. Daarom wil Tradealot particuliere beleggers de gelegenheid bieden om hun geld door professionals te laten beleggen op de valutamarkten en zo te profiteren van de kansen die zich daar voordoen.

Zowel long als short

"Er kan zowel long als short worden belegd, waardoor het niet uitmaakt of het beursklimaat goed of slecht is", vertelt Lamain. "Valuta hebben sowieso geen relatie met het beursklimaat. Dat is prettig voor beleggers die graag willen spreiden en niet afhankelijk willen zijn van een beurs of een economie die slechter presteert."

Maar wat doet Tradealot nu anders dan andere partijen? Lamain: "Waar wij uniek in zijn, is het feit dat wij de rekenkracht van algoritmische handelssystemen combineren met menselijk inzicht. Veel marktpartijen maken of alleen gebruik van robo-advisory, of alleen van manueel beheer."

Combinatie mens en machine

"Wij laten dus niet de algoritmische systemen handelen, omdat deze niet het sentiment in de markt rondom bijvoorbeeld Brexit of de verkiezing van Trump kunnen aanvoelen. Stel dat ons systeem een signaal geeft voor de euro/dollar, dan gaat een handelaar vervolgens kijken of er wellicht nieuws is wat van invloed kan zijn. Vervolgens wordt een beslissing genomen. De handelaren blijven dus zelf aan de knoppen zitten, waarbij ze ondersteund worden door wiskundige formules. Deze combinatie van mens en machine is ons unique selling point."

Meer weten over vermogensbeheer bij Tradealot? Bekijk hier de mogelijkheden


Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de IEX-redactie om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Advertorial IEX

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de IEX-redactie om.

Meer over Advertorial IEX

Recente artikelen van Advertorial IEX

  1. 30 jul Unieke kans: leer handelen van professionals op Beursplein 5
  2. 12 mei Duurzaam ondernemen en beleggen raken in stroomversnelling
  3. mei '20 Blije beleggers bij Trend Invest

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.