Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Nederland is té risico-avers

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 16 jan Vooruitblik: het wordt druk! Hier zijn ASML, Unilever, Philips en Netflix 1
 2. 14 jan Het valt mee voorbeurs, maar let u maar weer op uw tech 4
 3. 13 jan Dankzij Milieudefensie een nieuw risico op de beurs: activisme 48

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 28 juni 2017 16:27
  quote:

  fred12345 schreef op 28 juni 2017 14:32:


  [...]

  Nou jij misschien wel maar niet wij gepensioneerden die een flink pensioen beuren en hierover weinig belasting betalen, zodat we de hele wereld kunnen bezoeken.
  De meeste gepensioneerden van vandaag leven in luxe en welstand.


  Allemaal leuk en aardig maar "Pensionos kunnen niet ontslagen worden toch en dan lekker van de "WW uitkering of "Ziektewet trekken!
  G.S.
 2. B-rood belegger 28 juni 2017 17:21
  Scherp artikel AJK, vooral de (rechtlijnige) schets van het verschil tussen de handelaar en de belegger...
  Voor mij gaat dit in elk geval 100% op daar ik voorlopig mijn aandelenportefeuille nog niet contant hoef te maken als het goed is.

  Als men echter dichterbij een leeftijd komt dat ze hun spaarpot (al dan niet in aandelen) moeten gaan aanspreken voor hun dagelijkse boodschappen dan kan ik me heel goed voorstellen dat men meer naar beurswaarde dan naar (dividend)rendement kijkt.
 3. gyrolando 28 juni 2017 17:39
  quote:

  B.Legger schreef op 28 juni 2017 13:51:


  In mijn jeugd bezocht ik de H.B.S a (dezelfde waar Jan Marijnissen van af werd geschopt.) Ik leerde daar zoveel over het beheer van bezit dat ik nu ruimschoots in het 1,8 procent van Box 3 val. Is het niet de taak van het onderwijs om niet alleen toekomstige tandartsen, maar iedereen op dat gebied een basisopleiding te geven?

  Mijn complimenten voor deze post.
 4. mluttik 1 juli 2017 21:06
  Betreft inderdaad een scheve index. Fondsen gaan naar de lagere indices, zijn gedecimeerd of geheel verdwenen. Voor de amateur, en dat zijn we bijna allemaal, is een wereldindex op langere termijn nog wel te doen. Geld in box 3 is natuurlijk ook niks. Niet alleen vanwege de rentestand, maar vooral de gegarandeerde 1,2% die naar Jeroen D. gaat. Komende jaren even stil blijven zitten en hopen dat rente weer gaat stijgen en/of wachten op volgende crash om in te stappen met een wereldindex-fondsje. En vergeet niet dat we nu, na 2008, echt weten hoever professionele belegger (vaak banken) gaan met speculeren. Er wordt gespeeld met van alles, tot landen aan toe. Arend Jan, nice try, but not good enough.
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links