Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Als fundamenten niet meer werken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 juni 2016 11:18
    Voorlopig hebben alle grote spelers er baat bij om de rente zo laag mogelijk te houden. Oplopende rente is politiek onhandig (minder geld uit te geven), bedrijfsmatig vervelend (want minder te lenen), en beroerd voor de huizenprijzen die ook drijven op de rente.
    Banken piepen wel, maar dat is vooral omdat hun marge naar 0 gaat vanwege concurrentie. Zo lang we gratis geld blijven rondpompen kan de rente dus rond de 0 blijven, en kunnen we stoelendans blijven spelen.

    Als Draghi's toon echter verandert, of hij niet hard genoeg kan blijven spelen, dan wordt het inderdaad anders, en gaan we rennen naar de uitgang. Opeens hebben we dan (veel) inflatie, maar aandelen blijven aandelen, en die stijgen dan opeens in euros, maar houden hun waarde.

  2. Belgske 14 juni 2016 11:56
    Nico kan een mooi artikel schrijven maar als belegger veel te angstig, vind ik. Hij vind altijd meer redenen om uit de markt te blijven dan erin te duiken...Er zal pas een nieuw monetair systeem komen als alles weggevaagd is, inclusief de reële economie.

    Nico, kijk een naar Luc Tack bij Tessenderlo Chemie...Ook uitgeroepen tot manager van het jaar 2015...Heeft pas gekocht voor miljoenen euro's. Waarom denkt hij anders dan jij? Niet persoonlijk op jou gericht, maar misschien een nadenkertje.
  3. doldrums 14 juni 2016 13:27
    Mooi stukje, wat betreft de waarderingen een opmerking: bij de negatieve intrest moeten we wel het risico verdisconteren van eigen vermogen versus staatsleningen. We komen dan weer meer op "normale" waarderingen uit.
    Je kunt op basis van de gemiddelde koerswinst verhouding van de S&P het verloop van deze correctie factor berekenen. Bij een tijdshorizon van 1 jaar komt het risico percentage factor nu rond de 4% uit (gegeven het rentepercentage in de VS op staatsleningen van 0,59%).
    Het huidige rentepercentage is gunstig voor herfinanciering van staatsleningen door overheden. Er is dus een groot belang gelegen in stabiliteit en zorgvuldig financieel beleid. Pas als de inflatie uit de hand loopt zal het rentebeleid restrictiever worden, de prijsontwikkelingen zijn gematigd. Uitzondering zijn de toenemende waarderingsniveaus van de S&P en de ontwikkeling van de vastgoedprijzen in Europese wereldsteden.
    Dat heeft echter een belangrijke nevenoorzaak in toename in de scheefheid van de inkomensverdeling en de vrijheid van kapitaalkrachtigen in de wereld om overal te investeren.
    Conclusie: goed in de gaten houden, maar geen reden tot paniek.
  4. fritscrach 14 juni 2016 14:45
    Wie kan er hedentendage nog risico verdisconteren aan de hand van ¨risicoloze¨ staatsleningen waar je geld voor moet meebrengen? En wat zijn normale waarderingen als winsten per aandeel kunstmatig worden opgevoerd met VV?
    Geen reden tot paniek misschien, maar ik begin redelijk nerveus te worden.
  5. [verwijderd] 15 juni 2016 21:31
    Ik ben een dividendbelegger, en als koersen duikelen vind ik dat niet leuk, maar zit de rit gewoon uit. Maar de drang naar rendement blijft... en ik begrijp helemaal dat vastgoed "in" is. Heb zelf onroerend goed in de verhuur en haal 11% rentabiliteit op basis WOZ-waarde. Het is ECHT een geweldig spreidings-middel met een goede return.
  6. speedy0070 26 juni 2016 05:13
    wat dacht je van het fundament brexit? + olievooraad omhoog omdat USA alles kunstmatig hoog houd wil niet zeggen dat de kracht "G" staat te trillen op zijn beentjes. je kan het uitdrukken met een aardbeving van 14 op de schaal van Richter dus blijft niet veel overeind!! Schuldenlasten die oplopen tot onbetaalbaar,aandelen die niks opbrengen aan dividend omdat de meeste aandelen gewoon soep zijn en dus zeer zwaar over gewaardeerd. Als investeerder hoor je gewoon 10% binen te halen zonder kopzorgen te maken maar in dit geval is dit dus veel anders.
    Het is gewoon een gekke wereld die apen de apen na. Maar is dit wel de goede weg? Of Word het tijd dat je je eigen persoon een naam geeft in plaats van de naam "AAP"? Onafhankelijk en redelijk denkwerk zou meer opbrengen.Of wou je zeggen dat de analisten dit haden gezien? Welke dan? Buiten mijn persoon. Ben al meer dan een half jaar aan het brullen dat je een crash krijgt die zijn weerga niet kent. Gaf in 1999 de crash in de huizenamrkt in spanje aan maar ook geen ziel die het Wilde geloven.
    Brookers zeiden me dat ik gek was of bezopen toen ik alles verkocht bij de eerste luchtaanval op de torens in New york dus had weer gelijk en ontkwam de dans. Heel veel aandelen hebben de klap nog niet verwerkt van deze luchtaanval.
    Dus wat doet de AEX boven de 400? is gewoon opjagen wat de grote jongens doen om de kleintjes in de luren te leggen. Heb je het nog steeds niet door?
    Word tijd dat ze gaan opletten!!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links