Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gratis geld en de hardspaarders

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Marty.mcFly 19 augustus 2015 19:33
    quote:

    WelNiet schreef op 19 augustus 2015 12:07:

    [...]

    De voorstanders regelen dit ook al zelf via onsbasisinkomen.nl/. Het eerste basisinkomen is opgehaald via crowdfunding en al weggegeven. Het tweede basisinkomen is bijna rond, ook via crowdfunding. De staat volgt dit en begint er zelf interesse in te krijgen.
    Maar de staat gebruikt dwang, en dat is de oorzaak van veel ellende. Elke belastingbetalende burger wordt de dupe, die er helemaal niets mee te maken wil hebben. Dat lijkt me niet de bedoeling. Bovendien, als het basisinkomen zo'n geweldig concept is, willen vast wel duizenden burgers op vrijwillige basis meehelpen toch? I
  2. gam gam 19 augustus 2015 20:02
    quote:

    Marty.mcFly schreef op 19 augustus 2015 19:33:

    [...]

    Maar de staat gebruikt dwang, en dat is de oorzaak van veel ellende. Elke belastingbetalende burger wordt de dupe, die er helemaal niets mee te maken wil hebben.
    Het succes van de belastingbetaler is er dankzij de samenleving, die faciliteert. Anders ga je maar op een Caribisch eiland ofzo wonen. Hoezo dwang? De staat heeft het geweldsmonopolie en beschermt jouw bezit, en ja dat kost veel geld.
  3. Joop213 20 augustus 2015 03:24
    quote:

    JansenH5 schreef op 19 augustus 2015 20:02:

    [...]

    Het succes van de belastingbetaler is er dankzij de samenleving, die faciliteert. Anders ga je maar op een Caribisch eiland ofzo wonen. Hoezo dwang? De staat heeft het geweldsmonopolie en beschermt jouw bezit, en ja dat kost veel geld.
    Hoezo 'beschermt jouw bezit' ?!
    De pakkans voor gemelde misdrijven ligt onder de 15% en incl de niet gemelde misdrijven rond de 2%.
    Wanneer de overheid haar burgers kan uitkleden met snelheidsovertredingen is de pakkans ruim boven de 90%. Nee, beschermen van ons bezit is niet bepaald hun prioriteit. Afpakken daarentegen...
  4. @iPlof 20 augustus 2015 09:13
    Nederlanders zijn verslaafd aan toeslagen, uitzonderingen en doelgroepenbeleid. Zou je een basisinkomen van zeg 1200,- instellen dan sneuvelt dat binnen een week omdat een of andere zieligerd dan veel minder ontvangt dan nu en dan worden er weer uitzonderingen gemaakt wat dus geen basisinkomen meer is dan.

    Kan dus pas functioneren bij hoogte van modaal salaris en dat gaat niet lukken en dan zullen wel vele mensen stoppen met arbeid.
  5. kolenboer 20 augustus 2015 11:42
    quote:

    eltollo schreef op 19 augustus 2015 16:08:

    De VVD al bijna socialistisch, he bah!
    Nee, niet socialistisch. Het zijn communisten want ze zijn tegen democratie, ze willen het afschaffen. Als je voor EU bent dan ben tegen democratie, zo simpel is het.

    Teken dit formulier:

    geenpeil.nl/

    Er is helaas weinig tegen te doen maar dit in elk geval wat.
  6. forum rang 9 objectief 20 augustus 2015 12:26
    quote:

    kolenboer schreef op 20 augustus 2015 11:42:

    [...]

    Nee, niet socialistisch. Het zijn communisten want ze zijn tegen democratie, ze willen het afschaffen. Als je voor EU bent dan ben tegen democratie, zo simpel is het.

    Teken dit formulier:

    geenpeil.nl/

    Er is helaas weinig tegen te doen maar dit in elk geval wat.
    De VVD (net als overigens het CDA en D66) is conservatief en ook deels democratisch. Helaas is democratie per definitie beperkt, want anders zou je over elke overheidsmaatregel een referendum moeten houden en dan moeten de vragen ook nog 100% objectief zijn opgesteld.

    Elke belastingverhoging (of invoering) zou via een referendum weggestemd worden,
    maar zonder belastingen is het ieder voor zich etc...ben je toevallig gezond en vermogend dan is dat niet zo erg, maar de rest kan het vergeten.

    De Nederlandse democratie is dus beperkt en de Europese nog iets meer...
    en probeer vooral niet onze democratie aan anderen op te leggen zoals in de Oekraine gebeurd is, dit land was er nog niet aan toe met alle gevolgen van dien.

  7. forum rang 5 theo1 21 augustus 2015 16:34
    quote:

    JansenH5 schreef op 19 augustus 2015 18:58:

    [...]

    Er zijn nu veel mensen die stompzinnig en niet-rendabel werk moeten doen, en de bijbehorende opleidingen. Vooruitgang is niet tegen te houden: machines, automatisering, robotisering. Er zal straks nog meer welvaart zijn, en dat gaat gepaard met nog meer sociale voorzieningen voor de onrendabelen. En die zijn straks vast in de meerderheid. Het is beter om daar eens over na te denken dan de ogen te sluiten.
    Juist niet. Niet-rendabel werk zal niet gedaan worden, niet door mensen althans, precies omdat het niet rendabel is. Je gaat niet een werknemer in dienst nemen die minder opbrengt dan hij kost. Een werknemer die minder kan opbrengen dan de minimale kosten om hem in dienst te nemen, zal werkloos blijven. Behalve dan als het werk gesubsidieerd is, maar dat is niet meer dan een kunstmatige manier om de minimale kosten van deze werknemer omlaag te brengen.

    En bij die minimale kosten van een werknemer moet je eigenlijk ook nog het risico meenemen dat je als werkgever neemt door hem in dienst te nemen: doorbetaalde ziektedagen, de kosten om hem te ontslaan als hij overbodig wordt of niet voldoet, ouderschapsverlof net als het druk wordt. Noem maar op.

    Automatisering en robotisering zorgen ervoor dat veel laag-productief werk verdwijnt: het wordt niet meer door mensen gedaan maar door machines, computers en robots. Maar je mag er niet zomaar vanuit gaan dat dat een probleem is, want dat speelt al sinds de uitvinding van de stoommachine. Als de wereld simpel was, zouden Karl Marx zijn duisterste nachtmerries waar zijn geworden. Dat is niet zo. Op de één of andere manier komt er steeds weer nieuw werk bij, op manieren die meestal niet van tevoren voorspelbaar zijn. Ook robots moeten worden onderhouden. En als ze versleten zijn, moeten ze worden gesloopt. Er blijft altijd wel iets te doen, ook voor niet-raketwetenschappers.
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links