Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AFM wil extra bescherming obligatiehouders

Toezichthouder AFM pleit voor extra bescherming voor beleggers in zogenoemde beleggingsobligaties. Dat klint als een dubbelopje, want obligaties zijn altijd beleggingen, maar ze bedoelen naar eigen zeggen een risicovolle obligatie waarbij de opbrengst wordt gebruikt om collectief te beleggen, bijvoorbeeld in landbouwgrond, zonnepanelen, vastgoed, wijn, aandelen of het midden- en kleinbedrijf. De opbrengsten van de belegging worden gebruikt om de obligatie af te lossen en de rente op de obligatie te betalen.

Uit eerder onderzoek van de AFM blijkt dat deze producten veel tekortkomingen kennen, erg risicovol zijn en de opbrengst vaak tegen valt. De AFM heeft nu te weinig grip op aanbieders van beleggingsobligaties, omdat veel aanbieders gebruikmaken van vrijstellingen en uitzonderingen op de prospectusplicht en niet onder doorlopend toezicht staan.

De AFM heeft daarom gepleit voor aanpassing van de wet om aanbieders van beleggingsobligaties onder doorlopend toezicht te brengen. Het ministerie van Financiën bereidt nu een wijziging van de wet voor. Wordt vervolgd op deze site. 


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Redactie IEXParticipaties

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten.

Meer over Redactie IEXParticipaties

Recente artikelen van Redactie IEXParticipaties

  1. dec '17 Vergelijkingswebsite crowdfunding stopt
  2. sep '17 Crowdfundmarkt lanceert kieswijzer voor ondernemers
  3. aug '17 ‘Kapitaal Op Maat dit jaar winstgevend’

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links