Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggen tegen IS?

Beleggen tegen IS?

 

Met alle ellende in de wereld zouden we bijna een dubbelloops Winchester kopen van de Amerikanen :-) Of natuurlijk bedrijven die wapens en militaire technologie maken. De VS is al begonnen met het bombarderen van IS en president Obama gaat op 10 september vertellen wat zijn plannen zijn. Van Bloomberg:

“The next phase is now to start going on some offense,” President Barack Obama said in an interview on NBC’s “Meet the Press.” Obama said that, in a speech on Sept. 10, he will “describe what our game plan’s going to be going forward” to confront Islamic State.

Is dit een beleggingspropositie, als u er tenminste niets op tegen hebt om uw geld in wapens te beleggen. Wat voor aandelen kunnen profiteren van deze ellende? We denken dan al snel aan Amerikaanse defensiebedrijven als: Lockheed Martin, Northrop Grumman, General Dynamics en Raytheon.

AeroVironment en Textron zijn makers van drones, deze zijn interessant omdat als de VS Islamitische Staat zou willen aanvallen, zij dit hoogstwaarschijnlijk niet met grondtroepen doen. Deze aandelen zijn trouwens een stuk duurder dan die anderen, die min of meer conform de S&P 500 handelen.

Vliegdekschepen, straaljagers, drones en kruisraketten zijn dan het alternatief voor grondtroepen. Laten we eens kijken of dit bij de makers van deze wapens al is ingeprijsd. Plaatje is van Yahoo Finance klikken voor groot:

 

 

De wapenfabrikanten profiteren behoorlijk van de onrust in de wereld en laten een mooie outperformance zien tegenover de S&P 500. Koopjes lijken er niet meer te zijn, maar peperduur zijn ze ook niet. Voor degene die zich afvragen waarom Boeing er niet bij staat. Dat is geen pure play, dat is alles.


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

 1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
 2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
 3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 8 september 2014 20:30
  Defensief verandert in offensief of is al veranderd in offensief. Er zijn nog genoeg interessant defensieaandelen.

  Ik zeg altijd maar; alle fauna, die de ogen voorop hebben, zijn predatoren, en zij die de ogen van opzij hebben of lager in rang staan, zijn te prederen soorten. Defensietroep zal de mensheid altijd nodig blijven hebben.
 2. Tradingmate 9 september 2014 02:13
  GD doet het erg lekker de laatste 4-5 maanden, uiteraard heb ik die :)

  Je zou ook voor een "mix"-bedrijf kunnen overwegen, bijvoorbeeld Boeing (BA) en Airbus (EAD), die naast normale vliegtuigen ook militair materieel (zoals helicopters) maken.
  Ik meen dat BA voor ongeveer 30% in defensie zit (oa Apache).

  Overigens een leuk weetje is, Warren Buffet maakt ook wel eens fouten, hij heeft in Q1 GD verkocht, voor dat GD een leuke rit omhoog maakte... ;-) Maar er zit wel een belangrijke reden achter, de bezuinigingen van de VS in defensie.
  Ik denk dat winstnemen binnenkort het beste is.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links