Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

75 banen weg bij boekwinkelketen Polare

Gepubliceerd op 28 nov 2013 om 17:51 | Views: 4.203

AMSTERDAM (AFN) - Boekwinkelketen Polare, voorheen Selexyz en De Slegte, gaat 75 arbeidsplaatsen schrappen in Nederland. De organisatie ziet zich genoodzaakt om in de kosten te snijden vanwege de sterk gekrompen omzet in de boekensector, meldt Polare donderdag.

,,Als er nu geen maatregelen worden genomen, is de organisatie ten dode opgeschreven'', zegt een woordvoerder.

Het gaat om 54 van de in totaal 336 voltijdsbanen bij Polare. De reorganisatie die al is goedgekeurd door de ondernemingsraad, volgt op een eerdere reorganisatie die in 2012 werd ingezet ten tijde van de fusie tussen Selexyz en De Slegte. Daarbij verloren ook al zo'n 120 mensen hun baan.

ProCures

Polare is eigendom van investeringsmaatschappij ProCures, die sinds deze zomer ook Free Record Shop (FRS) in handen heeft. ProCures nam vorig jaar de noodlijdende boekwinkels van Selexyz en de Slegte over. Een dreigend faillissement van Selexyz, met bekende winkels als Donner en Scheltema, werd daarmee afgewend.

De bestedingen in de boekenbranche dalen al sinds 2008 en hebben naar verwachting het dieptepunt nog niet bereikt. Volgens Polare zakte de verkoop van boeken in Nederland afgelopen kwartaal met meer dan 11 procent terug en de omzet in de top 100-titels liet zelfs een daling van circa 20 procent zien.

Sociaal plan

Voor de medewerkers die hun baan verliezen is een sociaal plan opgesteld. Polare gaat ook bezuinigen op facilitaire diensten en huisvestingskosten. De boekwinkelketen heeft in totaal 20 vestigingen in Nederland en 8 in België.

De woordvoerder van ProCures zegt dat de financiële situatie van Polare geheel los staat van die van Free Record Shop. Vorige week vroeg ProCures nog het faillissement aan van de Belgische filialen van deze muziek- en entertainmentketen. Ook de Nederlandse zaken van FRS draaien verlies en hebben bevoorradingsproblemen.

ProCures is in gesprek met het Britse Hilco en de curatoren over een mogelijk doorstart van FRS in België. De zegsman rekent erop dat de partijen snel een reddingsplan kunnen presenteren.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links