Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bundesbank: economisch herstel verloopt langzamer

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 15:11 | Views: 1.983

FRANKFURT (AFN/RTR/DPA) - Het herstel van de Duitse economie van de coronacrisis is aan het afzwakken door het stijgende aantal coronabesmettingen in het land en de hernieuwde sociale beperkingen tegen de pandemie. Dat schrijft de Bundesbank in zijn maandelijkse rapport.

Volgens de centrale bank veerde de economie van Duitsland in het derde kwartaal wel duidelijk op van de zware klappen in het tweede kwartaal. Toen kromp de grootste economie van Europa nog in het recordtempo van 9,7 procent op kwartaalbasis. Maar voor het vierde kwartaal rekent de Bundesbank nu op een minder sterk herstel dan eerder gedacht. Vrijdag komt de Duitse centrale bank met cijfers over de groei in het derde kwartaal.

Overigens zou de Duitse regering iets minder negatief zijn over de economische krimp in heel 2020. Naar verluidt rekent Berlijn nu op een neergang in het gehele jaar met 5,5 procent, terwijl eerder op een min van 5,8 procent werd gerekend. Voor 2021 zou nog steeds een groei met 4,4 procent worden verwacht. De overheid publiceert deze week nieuwe prognoses.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. barondehuile 26 oktober 2020 18:50
    Boys and Girls.....alleen de tijd zal het leren. Koop nu de zogenaamde verliezers, met een balans boekwaarde die 2x de beurswaarde is en die over een jaar of 3-4 het hoogste rendement gegeven hebben. ING, Olies, om er een paar te noemen. Bij de juiste keuze wordt geduld beloond. Jammer voor allen die recent ASML gekocht hebben....of nog erger....ADYEN. Puur verlies straks.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare