Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

EC waarschuwt Samsung voor machtsmisbruik

BRUSSEL (AFN) - Samsung dreigt in verschillende Europese landen misbruik te maken van zijn dominante marktpositie. Dat stelde de Europese Commissie vrijdag.

De commissie wees in zijn voorlopige conclusie op de beperkingen die Samsung wil laten opleggen aan zijn concurrent Apple. Samsung probeert in verschillende landen te voorkomen dat Apple gebruik kan maken van3G-technologie waarop Samsung het patent heeft. Die gepatenteerde technologie is echter zo belangrijk voor mobiele telefonie dat een blokkade voor concurrenten de werking van de vrije markt beperkt, aldus de commissie.

,,Intellectuele eigendomsrechten zijn een hoeksteen van de markt. Maar die rechten moeten niet worden misbruikt als ze van essentieel belang zijn voor de werking van afgesproken standaarden die enorme voordelen hebben voor zowel ondernemingen als consumenten'', stelde Europees commissaris Joaquin Almunia (Mededinging).

Samsung liet dinsdag weten zijn verzoeken om producten van Apple in diverse Europese landen van de markt te weren te laten vallen. Almunia toonde zich verheugd over die beslissing, maar gaf ook aan dat de verzoeken toch door Bussel werden onderzocht, omdat ze in eerste instantie wel zijn gemaakt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 december 2012 07:39
    Ooh en ik maar denken dat de mensen die zo'n i-geval kopen hem alleen maar kochten om anderen te laten zien van hey ik heb een i-geval kijk mij. Tenminste zo zie ik ze er altijd mee op straat lopen een echt kudde product.

    Dan is het toch helemaal niet erg dat je er niet meer mee zou kunnen bellen, want zijn functie waarom hij gekocht word behoud hij.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.