Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Lichte omzetdaling bij Bols

AMSTERDAM (AFN) - Jenever- en likeurproducent Bols heeft in het gebroken boekjaar 2014/2015 iets minder omzet geboekt dan in het voorgaande jaar. Het bedrijf gaf maandag aan onder meer last te hebben gehad van de zwakkere Japanse yen en Russische roebel.

Bols, dat ruim twee maanden geleden naar de beurs werd gebracht, boekte exclusief valuta-effecten een omzet in het boekjaar dat eind maart afliep van 77,7 miljoen euro, tegen 78,7 miljoen euro een jaar eerder. De negatieve wisselkoerseffecten bedroegen 600.000 euro, waarbij de sterkere dollar nog enige compensatie bood.

In Nederland behaalde Bols een dubbelcijferige omzetgroei, mede dankzij het op de markt brengen van Bols Vodka en Damrak Gin. Volgens het bedrijf groeide het marktaandeel van regionale merken in Nederland in een teruglopende markt.

Uitdagend

De omzet in West-Europa daalde met 2,1 procent. Bols kende ,,uitdagende'' marktomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk en België, terwijl de resultaten in Nederland, Scandinavië en Italië ,,sterk'' waren.

Bols zag in de tweede helft van het afgelopen boekjaar een ,,aanzienlijke verbetering'' op de Noord-Amerikaanse markt met een autonome omzetgroei van circa 6 procent. Over heel 2014/2015 daalde de omzet in de regio met 4 procent.

Rusland

In opkomende markten steeg de omzet met 6,6 procent, aangejaagd door een sterke groei in Latijns-Amerika en Afrika. Exclusief Rusland zou de groei dubbelcijferig zijn geweest.

Bols presenteert zijn volledige jaarcijfers op 24 juni.

Lees over dit aandeel ook

  1. Lucas Bols op 2 september van Damrak
  2. Lucas Bols op 2 september van Damrak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.