Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wall Street kiest geen richting

NEW YORK (AFN) - De beleggers op Wall Street kozen dinsdag nauwelijks richting. De uitslag van de graadmeters was miniem. Na de sterke stijgingen van de afgelopen weken, gevoed door maatregelen van de centrale banken, deden de beleggers een stapje terug maar van grote dalingen was geen sprake. ,,Beleggers geloven de belofte van centrale banken om alles te doen om de economie te helpen'', aldus een Amerikaanse analist.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 13.564,64 punten. De S&P 500-index verloor 0,1 procent en eindigde op 1459,32 punten. Technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 3177,80 punten.

Een van de negatieve uitschieters was pakketjesbezorger FedEx die 3,1 procent inleverde na de uitgifte van een sombere prognose voor het lopende kwartaal en het boekjaar 2012/2013. Het bedrijf had eerder deze maand al een winstwaarschuwing gegeven.

AMD

Advanced Micro Devices (AMD) zakte 9,7 procent na het onverwachte vertrek van financieel directeur Thomas Seifert bij de Amerikaanse computerchipfabrikant.

Apple hield de Nasdaq weer wat te stabiliseren. Het aandeel van de electronicaproducent schoot door de grens van 700 dollar in waarde door de positieve berichten over het verkooprecord van de nieuwe iPhone 5. Apple sloot 0,3 procent hoger op 701,91 dollar.

Economie

Analisten wijzen er op dat beleggers deze week voornamelijk zullen kijken naar cijfers over de economie. Er komen onder meer gegevens over de huizenmarkt en cijfers over de industriële activiteit naar buiten.

De olieprijzen gingen dinsdag, na de scherpe prijsdalingen op maandag, verder omlaag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent minder op 95,52 dollar. Brentolie daalde 1,6 procent in prijs tot 111,95 dollar. De euro was 1,3045 dollar waard, tegen 1,3055 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.