Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

VS onderzoeken witwassen Iraans geld

NEW YORK (AFN) - Amerikaanse toezichthouders onderzoeken of Deutsche Bank en andere internationale banken illegaal miljarden dollars hebben doorgesluisd voor Iran, Sudan en andere landen waartegen sancties zijn afgekondigd. Dat meldde The New York Times zaterdag.

Volgens functionarissen met wie de krant sprak, verkeert het onderzoek nog in een pril stadium. Zij zeiden dat er voorlopig niet van wordt uitgegaan dat Deutsche Bank Iraanse klanten na 2008 heeft bediend via zijn activiteiten in de Verenigde Staten.

Het onderzoek met betrekking tot Deutsche Bank is er een van een reeks van zaken tegen wereldwijd opererende financiële dienstverleners. Zij zouden vaak geld hebben doorgesluisd voor Iraanse banken en bedrijven, waarbij gebruik werd gemaakt van een maas in de Amerikaanse regelgeving. In 2008 werd dit gat gedicht.

De VS en bondgenoten hebben het afgelopen decennium de sancties tegen Iran opgevoerd in verband met het nucleaire programma van het islamitische land. Zij verdenken Iran ervan bezig te zijn met de ontwikkeling van atoomwapens.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.