Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Kosten drukken resultaat autobedrijf Stern

AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Groep is in de eerste helft van dit jaar op een lager bedrijfsresultaat uitgekomen vooral vanwege hogere personeelskosten. De omzet nam wel toe.

Het bedrijfsresultaat (ebit) zakte naar 8,2 miljoen euro, van 8,8 miljoen euro een jaar eerder. Stern had te maken met kosten in verband met loonstijgingen en een hogere werkgeversbijdrage in de pensioenpremies plus een stijging van het personeelsbestand, zoals meer monteurs. Het resultaat na belastingen ging met twee ton omhoog tot 5,4 miljoen euro.

De netto-omzet steeg met 5,6 procent tot 593,9 miljoen euro. Dat kwam door vooral door hogere inkomsten bij Dealergroep Stern en SternLease.

SternLease

Stern heeft sinds vorig jaar een nieuwe strategie, waarbij het bedrijf zich minder richt op de dealeractiviteiten en meer op zijn goed renderende mobiliteitsdivisie. De eerste resultaten hiervan worden in de loop van de tweede helft van dit jaar verwacht, met de voornaamste verbeteringen in 2018 en 2019.

Het marktaandeel van Dealergroep Stern verbeterde bij nieuwe personenauto's naar 5,9 procent, van 5,6 procent een jaar geleden. De dealergroep realiseerde een afzet van 13.456 nieuwe personenauto's, een toename van meer dan 24 procent. Bij bedrijfswagens werd een afzet behaald van 3116 voertuigen, een daling met 8 procent.

Verder meldde het bedrijf dat het aantal leasecontracten van SternLease ten opzichte van eind 2016 per saldo met meer dan 4 procent is gestegen tot 10.520 contracten. Daarmee presteerde SternLease naar eigen zeggen beter dan de markt. De verhuurvloot klom in vergelijking met eind 2016 met 12,6 procent naar 2494 voertuigen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Bestuur PB Holding stapt op
  2. Recalcico wil beursexit PB Holding

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.