Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Bierbrouwers in trek op beurs

Bierbrouwers in trek op beurs

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwers waren dinsdag in trek op de Europese beursvloeren. Ze stonden in de schijnwerpers nadat AB InBev en SABMiller, de nummers een en twee van de wereld, een akkoord bereikten over een samensmelting. De beursgraadmeters zelf deden een stapje terug. Beleggers reageerden negatief op zwakke handelscijfers uit China en een daling van het Duitse beleggersvertrouwen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,4 procent lager op 438,25 punten. De MidKap eindigde vlak op 658,55 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 1 procent. Wel liepen de verliezen in de middaghandel wat terug, toen Wall Street opveerde van een openingsverlies.

SABMiller klom in Londen 9 procent. AB InBev legt omgerekend ruim 95 miljard euro op tafel voor het Brits-Zuid-Afrikaanse moederbedrijf van Grolsch. De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev steeg in Brussel 1,7 procent. Concurrent Heineken won in Amsterdam 2,2 procent en was daarmee de sterkste stijger in de AEX.

Amerika

Grootste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen was verzekeraars Delta Lloyd met een verlies van 4,4 procent. Telecombedrijf KPN en verzekeraar Aegon volgden met minnen van 2 en 1,9 procent.

Bij de middelgrote fondsen was BE Semiconductor Industries met een min van 5 procent de grootste verliezer. Fagron, toeleverancier aan apotheken, was juist lijstaanvoerder met een winst van bijna 8 procent.

SAP

SAP klom 5,4 procent in Frankfurt. Het Duitse softwarebedrijf versloeg de verwachting van analisten met zijn kwartaalcijfers. De Duitse kabelmaker Leoni kelderde ruim 33 procent na een winstwaarschuwing. Worldpay Group maakte een succesvol beursdebuut in Londen. Het Britse betalingsverwerkingsbedrijf noteerde 10,4 procent hoger ten opzichte van de introductieprijs.

De euro was 1,1384 dollar waard, tegen 1,1363 dollar bij het Europese slot op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 47,58 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder en werd verhandeld voor 49,89 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.