Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ECB houdt rente op 0,75 procent

ECB houdt rente op 0,75 procent

LJUBLJANA (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) houdt het belangrijkste rentetarief in de eurozone deze maand ongewijzigd op het historisch lage niveau van 0,75 procent. Dat meldde de bank donderdag na afloop van de maandelijkse rentevergadering.

Het besluit voldeed aan de verwachtingen van economen. De ECB verlaagde de herfinancieringsrente voor het laatst in juli. Daarbij kwam het tarief voor de eerste keer in de geschiedenis van de euro onder de grens van 1 procent.

Analisten denken dat de centrale bank wacht met een verdere verlaging van de rente tot meer duidelijk is over de landen die gebruik willen maken van het steunprogramma van de ECB. De bank gaf afgelopen maanden aan bereid te zijn obligaties van eurolanden met financiële problemen op te kopen, als die landen ook in Brussel aankloppen voor steun uit het noodfonds.

Inflatie

Een nieuwe renteverlaging wordt wel bemoeilijkt door de ontwikkeling van de inflatie. De ECB streeft naar een inflatie van ongeveer 2 procent in de eurozone. In september lag de geldontwaarding met ongeveer 2,7 procent echter duidelijk boven die grens. Om de inflatie terug te dringen kan juist een hogere rente noodzakelijk zijn.

ECB-president Mario Draghi geeft vanaf 14.30 uur een toelichting op het rentebesluit.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.