Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Saabrijders zoeken steun bij elkaar

Saabrijders zoeken steun bij elkaar

DEN HAAG (AFN) - Als reactie op het faillissement van Saab heeft een groep liefhebbers van het legendarische Zweedse merk ertoe opgeroepen wereldwijd bijeenkomsten te organiseren. Op die wijze willen zij steun betuigen aan elkaar, Saab en de voormalige werknemers van het bedrijf. Voor het evenement in Nederland hebben zich al ongeveer 360 Saabrijders aangemeld.

,,Wereldwijd is er behoefte om bij elkaar te komen. Saab is misschien failliet, maar het merk is niet dood'', zegt Nic Schellekens van Saab Club Nederland. Dankzij de oproep van de club, samen met het Saabforum en Saabsunited.com, organiseren inmiddels 32 landen 'Saabmeetings'. In totaal worden er 63 evenementen gehouden.

De bijeenkomst in ons land wordt op zondag 15 januari gehouden op het voormalige vliegveld Valkenburg bij Leiden. Het treffen zal volgens Schellekens net zo goed bezocht worden door eigenaren van nieuwe Saabs als die van de klassiekers. ,,Alles waar Saab op staat, komt langs’’.

De Nederlandse Saabclub heeft goede hoop dat het Zweedse bedrijf een doorstart maakt. Schellekens: ,,Het merk verdient een overlevingskans. Zie dit als een positief signaal richting de partijen die Saab kunnen helpen een doorstart te maken.’’

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.