Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Staalreus ArcelorMittal schroeft productie terug door coronavirus

Gepubliceerd op 31 maart 2020 08:58 | Views: 3.679 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 10:38

9,36 +0,34 (+3,77%)

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Staalreus ArcelorMittal gaat zijn productie tijdelijk terugschroeven in lijn met de gedaalde vraag door de coronacrisis. De snelle verspreiding van het virus en de strenge maatregelen van overheden raken de economie en de industriële toeleveringsketen, aldus de grootste staalproducent ter wereld.

ArcelorMittal zal de situatie in verschillende markten afzonderlijk beoordelen omdat de sterkte van de virusuitbraak per land verschilt. Het concern ziet momenteel Europa als de hardste getroffen regio. Daarnaast lijkt de situatie in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, India, Rusland en Oost-Europa te verslechteren. In verschillende landen houdt ArcelorMittal fabrieken wel draaiende, onder meer om aan de vraag naar verpakkingsmateriaal te voldoen.

Om de weggevallen omzet te compenseren zal ArcelorMittal een beroep doen op de steunpakketten van overheden. Daarnaast houdt het concern zijn kosten tegen het licht en stelt waar mogelijk uitgaven uit. De staalfabrikant verwacht om daarover een update te geven bij zijn presentatie van eerstekwartaalcijfers op 7 mei. De aandeelhoudersvergadering wordt overigens uit veiligheidsoverwegingen uitgesteld tot 5 mei.

ArcelorMittal zet daarnaast zijn technologie voor 3D-printen in om beademingsapparatuur te maken. Een experimenteel model daarvan wordt binnenkort ter goedkeuring aangeboden aan ziekenhuizen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Pieter Vandewalle 31 maart 2020 09:42
  quote:

  suske wiet schreef op 31 maart 2020 09:26:


  [quote alias=het zwaard id=12274126 date=202003310918]
  Nog even en we hebben beademingsapparaturen te veel. Over 'n jaar of 5 liggen de rommelmarkten er vol van.
  [/quote
  Deze in werking zetten om het milieu te zuiveren ,maar ze hebben energie nodig


  Veel milieuzuivering zal er de komende jaren niet aan te pas komen... Denk dat we ongeziene stimulering van de economieën overal ter wereld gaan zien, met milieu en klimaat op de allerlaagste plaats. Dit waren hoe dan ook al dure luxeproblemen en investeringen zullen nu een tiental jaar achteruit geschoven worden.

  Tesla bvb staat nog altijd erg hoog voor wat het maar waard is, maar denk dat dit een absolute no-brainer is om dit aandeel te shorten - met niet al te hoge leverage, want het dringt nog niet helemaal door - maar eens duidelijk zal zijn dat milieu niet meer hoog op de agenda zal staan de komende jaren en er vele steun voor 'groene' technologie zal afgebouwd worden, dan zal het vlug over en out zijn. Business as before fueled by good ol' diesel
 2. forum rang 5 het zwaard 31 maart 2020 10:42
  Denk ik niet, integendeel. Dankzij deze crisis zal de mens over zo wat alles wat zijn gezondheid eventueel kan schaden negatiever t.o. staan. Hier valt zeker ook de luchtkwaliteit onder, dus ook de uitstoot van zowat alle stoffen die deze laatste met zich meebrengen. Een verbod op alle fossiele brandstoffen, is er dan maar eentje van. Dus niet minder maar juist meer aandacht voor de groene technologie. Nieuwe technologisch Business zal dan groene Business zijn.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare