Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Blackstone zet stap met financiële tak Reuters

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Blackstone neemt een controlerend belang in de financiële tak van Thomson Reuters. Die divisie, die data, nieuws en analyses verkoopt aan de financiële sector, was in 2016 goed voor een omzet van 6,1 miljard dollar (4,9 miljard euro).

Blackstone neemt een belang van 55 procent in de dataleverancier. De totale waarde van de Financial & Risk-divisie is 20 miljard dollar. Thomson Reuters krijgt voor het belang 17 miljard dollar, waarvan 3 miljard in contanten en 14 miljard in aandelen in het nieuwe bedrijf dat Blackstone opricht om het belang onder te brengen.

Thomson Reuters benadrukt dat het de divisies Legal, Tax & Accounting en Reuters News wel volledig in handen houdt. Het nieuwe bedrijf heeft ook een dertigjarig contract afgesloten met Thomson Reuters over de afname van nieuws. Daarvoor betaalt het 325 miljoen dollar per jaar.

De Financial & Risk-divisie levert meer dan de helft van de volledige omzet van Thomson Reuters op. De divisie drijft op zijn beurt op het Eikon-platform dat goed is voor meer dan driekwart van de omzet die tak.

Blackstone heeft al enige ervaring in de informatiemarkt. In 2014 kocht het Ipreo, dat specialistische software voor het volgen van de activiteit op kapitaalmarkten maakt. Ook nam de investeerder destijds de handelsbank van Goldman Sachs over.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING: risico's antitrustzaak voor RELX en Wolters Kluwer laag
  2. RELX zet stijgende lijn voort

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.