Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ook Rabobank laat meer spaarders negatieve rente betalen

Gepubliceerd op 30 september 2020 10:51 | Views: 6.720 | Onderwerpen: banken, Rabobank, rente

ING 25 nov

8,37 -0,23 (-2,67%)

UTRECHT (AFN) - Rabobank brengt bij meer vermogende spaarders een negatieve rente in rekening. Vanaf 1 januari moeten klanten die meer dan 250.000 euro bij de bank hebben gestald 0,5 procent betalen over het bedrag boven die grens. Eerder gold dit alleen voor rekeningen met een saldo boven de 1 miljoen euro.

Met de ingreep volgt Rabobank het voorbeeld van ING. Die bank kondigde deze zomer aan zijn negatieve rente van een half procent vanaf saldi van 250.000 euro te rekenen, in plaats van 1 miljoen euro.

De spaarrente is al tijden laag. Dat komt onder andere omdat de banken zelf rente moeten betalen over het geld dat zij bij de Europese Centrale Bank (ECB) stallen. Daarnaast wijzen economen erop dat structurele ontwikkelingen, zoals vergrijzing en mondialisering, de rentes drukken. Vergrijzing remt bijvoorbeeld de economische groei en daarmee ook inflatie. Dat heeft een lagere rente tot gevolg.

De aanpassing van Rabobank geldt per zakelijke of particuliere rekening, dus niet per klant. Volgens Rabobank hoeft slecht een klein deel van zijn klanten voortaan te betalen voor hun spaartegoeden. Bijna 99 procent van de klanten blijft voorlopig buiten schot, maar Rabobank wil niet uitsluiten dat de drempel in de toekomst verder wordt verlaagd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 69% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
 1. Flowermountain 30 september 2020 11:13
  Koren op de molen voor een nieuwe crypto bullrun. Vertrouwen in banken neemt af en mensen gaan alternatieven zoeken om hun geld in te investeren. In de crypto industrie zijn er echt hele goede projecten en bedrijven die veel potentie hebben voor de toekomst. Het is niet allemaal abracadabra en oplichting. Ik zie het als een unieke mogelijkheid om met een relatief klein bedrag te investeren met op lange termijn mooie rendementen.
 2. Flowermountain 30 september 2020 11:26
  Er is meer dan alleen Bitcoin, maar als je er niet in verdiept is het moeilijk discusieren. Er bestaan bedrijven die een geweldige technologie ontwikkelen wat wereldwijd geimplementeerd gaat worden. Ik heb zelf geen Bitcoin, maar onderschat de potentie niet. Internet was ook onnodig en raar, totdat het explodeerde en er bedrijven die er vroeg in investeerde enorm hebben geprofiteerd.
 3. Yukko 30 september 2020 11:56
  quote:

  Flowermountain schreef op 30 september 2020 11:13:


  Koren op de molen voor een nieuwe crypto bullrun. Vertrouwen in banken neemt af en mensen gaan alternatieven zoeken om hun geld in te investeren. In de crypto industrie zijn er echt hele goede projecten en bedrijven die veel potentie hebben voor de toekomst. Het is niet allemaal abracadabra en oplichting. Ik zie het als een unieke mogelijkheid om met een relatief klein bedrag te investeren met op lange termijn mooie rendementen.


  Eens. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Vechain (VET). Veel partnerships met grote bedrijven en implementaties in de reële economie.
 4. forum rang 6 Knight V 30 september 2020 12:12
  Dit is meer een taak voor de consumenten vereniging of NMA om een zaak te beginnen tegen de negatieve rente.

  Je wordt 2 x gestraft.
  eerst via de belasting (vermogens belasting)
  en dan via de bank.

  Geld die je zelf hebt opgebouwd en waar je geen gebruik maakt van een service.

  Bank/overheid moet de burger de mogelijkheid geven om ergens anders te stallen als je geen kosten wilt betalen.
  Dit wordt niet mogelijk gemaakt.

  Er is geen concurrentie in het spel.
  Iedereen volgt elkaar en onder de mededingings wet zou je moeten beoordelen dat in geval banken elkaar na apen dan is er misbruik van machtsposities omdat je als burger nergens naar toe kan gaan.

  Ik wil graag mijn geld weghalen maar moet ik dan 250.000 euro onder mijn matras bewaren ??

  De NMA controleerde het misbruik van economische machtsposities volgens artikel 24 van de Mededingingswet.Er is sprake van een economische machtspositie als een bedrijf zo'n sterke positie heeft dat het zich onafhankelijk van concurrenten en afnemers kan gedragen. Een bedrijf met zo'n machtspositie kan zelf bepalen aan wie het levert en aan wie niet en ook bij het vaststellen van de prijs voor producten of diensten hoeft het zich niets aan te trekken van de markt of concurrentie. Een monopolist heeft bijvoorbeeld zo'n machtspositie.

  Maar het zal niet lukken.
  Alles en iedereen beschermd elkaar.

  Belangenverstrengeling is bij de overheid en banken terug te vinden.

  Consumenten bond proberen het, maar ze zijn te traag en zullen nooit keihard de confrontatie aangaan tegen banken + overheid.
  Geen rechtzaak beginnen, maar een "advies"........ Daar win je de oorlog niet mee.

  www.consumentenbond.nl/sparen/negatie...,betalen%20om%20te%20mogen%20sparen.

  "...... Deze keer lieten wij onze brief vergezeld gaan van een advies van Boels Zanders Advocaten. Daarin staat onder meer dat het ‘openbreken’ van lopende spaarovereenkomsten met particulieren juridisch gezien oneerlijk en onredelijk bezwarend is voor de klant....
 5. forum rang 9 objectief 30 september 2020 12:32
  quote:

  Knight V schreef op 30 september 2020 12:12:  Je wordt 2 x gestraft.
  eerst via de belasting (vermogens belasting)
  en dan via de bank.  Je wordt niet gestraft; de Overheid doet er mooie dingen mee o.a. ruimtelijke ordening/parken aanleggen etc.
  Maar je geld uitgeven is het best daar verdient de overheid het meeste aan.
19 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare