Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Detailhandelaar Metro wil zichzelf opsplitsen

DÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse detailhandelsconcern Metro, moederbedrijf van onder meer Media Markt en Makro, wil zichzelf opsplitsen in twee onafhankelijke delen, om zo de waarde van de onderneming te vergroten.

Metro is van plan zijn groothandels- en levensmiddelenactiviteiten in een nieuw bedrijf onder te brengen, naast het onderdeel voor consumentenelektronica Media-Saturn. Volgens het concern ontstaan daardoor sterke spelers in hun eigen marktsegment. De aandeelhouders van Metro zullen in beide ondernemingen aandelen bezitten in overeenstemming met hun huidige belangen.

Er is nog geen definitief besluit genomen en eerst zal het lopende onderzoek naar de opdeling worden afgerond. Mocht de opsplitsing wel worden doorgezet, dan zou die medio volgend jaar gerealiseerd moeten worden.

Metro denkt dat de twee nieuwe beursgenoteerde bedrijven sterker kunnen groeien, wat volgens het concern uit Düsseldorf voordeel oplevert voor alle belanghebbenden. De belangrijkste aandeelhouders van Metro hebben aangegeven achter de opsplitsing te staan.

De groothandels- en levensmiddelendivisie moet geleid gaan worden door Metro-topman Olaf Koch, terwijl de elektronicatak bestuurd zal worden door de Nederlander Pieter Haas, die nu leiding geeft aan Media-Saturn.

Op de beurs in Frankfurt werd positief gereageerd op de plannen van Metro. Het aandeel steeg 10 procent. De marktwaarde van het concern bedraagt circa 8,8 miljard euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. Zal het Sligro lukken om de marge op te krikken?
  2. Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Sligro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.