Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Vopak zet in op nieuwe technologie'

AMSTERDAM (AFN) - Vopak zet stevig in op nieuwe technologieën om zijn opslagtanks veiliger en efficiënter te maken en om beter in te kunnen spelen op de wensen van klanten. Dat zegt bestuursvoorzitter Eelco Hoekstra in een donderdag gepubliceerd interview met Het Financieele Dagblad.

,,Onze terminals moeten door digitale technologie nog beter gaan presteren in veiligheid, service aan klanten en productiviteit'', aldus Hoekstra. In dat verband zet het bedrijf bijvoorbeeld drones in voor de inspectie van tanks. Dat verbetert de kwaliteit van inspecties, terwijl er geen steigers hoeven worden gebouwd.

Verder ziet Hoekstra veel in het gebruik van machines die in een volle tank de bodem kunnen inspecteren. ,,Voor zo'n inspectie moet nu eerst de tank leeg zijn, waardoor deze langere tijd buiten gebruik is, soms zelfs vier maanden. Dat kost productiviteit.''

Ook wil Vopak zorgen voor een betere informatie-uitwisseling met klanten, waaronder de grote chemie- en olieconcerns. Die willen bijvoorbeeld op de hoogte worden gehouden van voorraden, opslagcapaciteit en onderhoud.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust kopen verkopen
Vopak kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.