Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street begint handelsweek overwegend hoger

Gepubliceerd op 29 juni 2020 15:47 | Views: 1.750

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend hoger geopend, na de forse koersverliezen van vrijdag. Beleggers op Wall Street hopen op meer stimuleringsmaatregelen om de economie door de coronacrisis te loodsen. Vliegtuigmaker Boeing staat in de de aandacht na een reeks van positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,8 procent hoger op 25.229 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3020 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,2 procent tot 9740 punten.

De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd de 10 miljoen is gepasseerd, wakkerde de zorgen aan over het economische herstel, waarmee de roep om extra maatregelen luider wordt. Het wereldwijde dodental van het longvirus bedraagt inmiddels meer dan 500.000.

Boeing

Boeing mag beginnen met testvluchten van de 737 MAX om een nieuwe certificatie te krijgen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaf het bedrijf daarvoor zondag toestemming. De toestellen van dat type werden meer dan een jaar aan de grond gehouden na twee crashes, met in totaal 346 doden. Problemen met het besturingssysteem speelden een beslissende rol bij het neerstorten. Die zouden nu zijn opgelost. Het aandeel Boeing ging 4,8 procent omhoog.

Verder staat Facebook (min 2,9 procent) nog altijd in de belangstelling nu steeds meer adverteerders geen heil zien in reclames via de sociale netwerken van het bedrijf. De klagers vinden dat Facebook te weinig doet om polarisatie en haatdragende taal op zijn platformen te stoppen. Ook Twitter staat om die reden in de schijnwerpers. Facebook zegt scherper op racistische reclames te gaan letten en problematische berichten van politici van een label te gaan voorzien. Onder meer koffieketen Starbucks en drankenbedrijf Diageo stopten hun campagnes.

Coty

Verder staat cosmeticamaker Coty in de belangstelling met een winst van 10 procent. Dat bedrijf nam een belang in het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Coty koopt 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar.

Schaliegasbedrijf Chesapeake Energy maakte bekend uitstel van betaling te hebben aangevraagd. Het bedrijf, dat in de problemen kwam door de lage olie- en gasprijzen van de laatste maanden, hoopt zo zijn financiën op orde te kunnen brengen. Verder maakte restaurantketen Chipotle Mexican Grill een samenwerkingsverband met maaltijdbestelbedrijf Grubhub (plus 0,7 procent) bekend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. ruud11 29 juni 2020 17:38
    Is toch bizar dat de DOW hoger staat , doordat negatieve berichten de hoop geven op stimuleringsmaatregelen. Dat bijvoorbeeld aandelen in trek zijn, terwijl bedrijven onder water staan of onder water dreigen te komen.
    Alles is virtueel.
    Het zijn gewoon virtuele (onecht) geprijste aandelen...
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare