Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
AEX licht hoger richting G20-top

AEX licht hoger richting G20-top

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten overwegend kleine winsten zien. Alle ogen zijn gericht op de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top in Japan. Trump en Xi spreken elkaar zaterdag in Osaka over het Amerikaans-Chinese handelsconflict.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 558,65 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 790,24 punten. De beurs in Parijs daalde een fractie procent, Londen steeg 0,2 procent, en Frankfurt won 0,4 procent.

Koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak was chipmachinemaker ASML met een winst van ruim 1 procent. ArcelorMittal behoorde tot de staartgroep met een verlies van 0,4 procent. Volgens het staalconcern is het onmogelijk om Europa's grootste staalfabriek in het Zuid-Italiaanse Tarente na 6 september in bedrijf te houden vanwege een besluit van de Italiaanse regering voor strengere milieuregels.

Deutsche Bank

In de MidKap voerde navigatiebedrijf TomTom de stijgers aan met een plus van 3 procent. Grootste daler was maritiem dienstverlener SBM Offshore met een min van 0,7 procent.

Deutsche Bank steeg 4 procent in Frankfurt. De Amerikaanse tak van Deutsche Bank is geslaagd voor de stresstest van de Amerikaanse Federal Reserve. De afgelopen drie jaar slaagde het onderdeel van Deutsche Bank niet voor het belangrijke examen. De Duitse maker van sportartikelen Adidas won 1,5 procent, na de resultaten van zijn Amerikaanse concurrent Nike, die voor het eerst in zeven jaar niet aan de verwachtingen voldeden.

Tatron

Tatron kreeg een beursnotering in Frankfurt en Stockholm. Het aandeel van de vrachtwagen- en bussendivisie van automaker Volkswagen (VW) opende op 27 euro. Dat was gelijk aan de introductieprijs die voor de divisie achter merken als MAN en Scania was afgegeven. Later noteerde het aandeel 1,7 procent in de min.

De euro was 1,1386 dollar waard, tegen 1,1373 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 59,26 dollar. Brentolie kostte ook 0,3 procent minder en werd verhandeld voor 66,36 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursupdate: optimistische stemming in Amsterdam na rentebesluit Fed
  2. AEX in het groen van start gegaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.