Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Consortium in Nederland maakt 7 miljoen mondkapje

Gepubliceerd op 28 april 2020 18:42 | Views: 4.127 | Onderwerpen: Nederland

DSM 11:43

125,20 +0,30 (+0,24%)

HILVERSUM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM gaat met twee andere bedrijven de komende weken 7 miljoen mondkapjes maken in Nederland. Daarmee leveren zij een kwart van de acute behoefte aan medische mondkapjes voor de zorgsector. Zorgminister Martin van Rijn nam dinsdag in het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum de eerste exemplaren van de neus- en mondkapjes in ontvangst. Hij noemde de productie op eigen bodem "ongelooflijk belangrijk".

Naast DSM zitten ook Auping en AFPRO Filters in het consortium dat met de grootschalige productie van 1 miljoen mondkapjes per week een kwart van de 4 miljoen levert die per week nodig zijn om zorgmedewerkers te beschermen tegen het coronavirus. De eerste duizenden zogeheten FFP2-mondkapjes worden deze week verspreid via het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LHC).

De rest van de mondkapjes wordt ingekocht in het buitenland, vooral in Azië. Wereldwijd zijn er tekorten en is er schaarste aan mondkapjes de pandemie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Nederland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare