Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Deliveroo moet alsnog pensioenpremies betalen

Gepubliceerd op 27 aug 2019 om 12:10 | Views: 2.155

Takeaway.com 16:38

71,10 -2,35 (-3,20%)

AMSTERDAM (AFN) - Deliveroo moet alsnog ongeveer 640.000 euro aan achterstallige pensioenpremies afdragen. De rechtbank in Amsterdam oordeelde dat het bedrijf in de kern een maaltijdbezorger is en daarmee voldoet aan de voorwaarden om verplicht deel te nemen aan het Bedrijfstakpensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de weg.

De uitspraak betekent dat Deliveroo pensioenpremies moet afdragen voor al zijn medewerkers met een contract. Het bedrijf is sinds 2015 actief in Nederland en werkte in het begin uitsluitend met bezorgers met een arbeidsovereenkomst.

Sinds november 2017 werkt Deliveroo juist alleen nog maar met zzp'ers. De rechter oordeelde echter begin dit jaar dat dat niet kon en bestempelde de samenwerkingen met die freelancers ook als arbeidsovereenkomst. De door het pensioenfonds aangespannen zaak heeft nog niet direct gevolgen voor de zzp'ers, omdat het beroep over die eerdere uitspraak nog loopt.

Techbedrijf

Deliveroo is van mening dat het niet verplicht is tot het afdragen van pensioenen, omdat het naar eigen zeggen geen maaltijdbezorger is maar een techbedrijf. De kernactiviteiten zouden te maken hebben met de website en app, waarmee eten kan worden besteld.

De rechter ging daar niet in mee en vond voldoende aangetoond dat bezorgen wel degelijk de basis is van Deliveroo. "De activiteiten, het bestelproces, de digitale omgeving en de reclame-uitingen zijn allemaal gericht op het uiteindelijke doel: het bezorgen van maaltijden. Het verdienmodel van Deliveroo is ook volledig op de bezorging gebaseerd", zo meldt de rechtbank in een toelichting op de uitspraak.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Takeaway.com 100% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BBosman
0
quote:

Erny schreef op 27 aug 2019 om 12:39:


Nou, dan kan takeaway wel inpakken.
Takeaway heeft geen bezorgers "in dienst" (in brede zin des woords)
peter545
0
Gerechtigheid. Correcte uitspraak. Anders zouden de werknemers, waaronder de zgn "ZZP'ers" volledig aan de grillen van de werkgevers overgeleverd zijn.
goeruh
0
Gerechtigheid... Wat dat nou voor FNV gezeur. Studenten jobs met pensioenpremie. Later, later, later, krijgen zij voor de inleg nu €3,67 per maand of daaromtrent uitgekeerd.
goeruh
0
En ondertussen staan de parkeerplaatsen van de glimmende pensioenkantoren vol met te dikke leasebakken
goeruh
0
Pensioen is in de kern uitgesteld salaris.wat blijft daarvan over als al die anderen er van hebben lopen mrevreten.
peter545
0
goeruh, Wie 't kleine niet eert, is 't grote niet waard
(dat geldt zelfs inzake mensen, denk aan baby's)
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links