Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Buffett steekt geld in Indiaas fintechbedrijf

Gepubliceerd op 27 aug 2018 om 21:00 | Views: 2.602 | Onderwerpen: Warren Buffett

ADYEN NV 20 sep

639,00 +4,60 (+0,73%)

OMAHA (AFN/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway steekt geld in het moederbedrijf van de Indiase betalingsverwerker Paytm. Dat heeft het bedrijf van Warren Buffett bekendgemaakt. Het gaat volgens bronnen om een belang van 3 tot 4 procent waarmee de waarde van One97 Communications op meer dan 10 miljard wordt geschat.

Paytm is marktleider in de Indiase markt voor digitale betalingen. Die markt kreeg een enorme steun in de rug toen de Indiase overheid in 2016 het meeste briefpapier in de ban deed om corruptie tegen te gaan. Naar verwachting groeit de markt voor onlinebetalingen in India van circa 200 miljard dollar nu naar 1 biljoen dollar in 2023.

Buffett, die deze week 88 wordt, hield Berkshire Hathaway in het verleden ver weg van techbedrijven. De laatste jaren heeft hij dat goedgemaakt met onder meer investeringen in Apple. Ook overwoog hij geld in Uber te steken. Bij de deal met One97 was Buffett zelf niet betrokken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ADYEN NV

Gerelateerd

Warren Buffett

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord