Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming mag kinderen met angio-oedeem behandelen

Gepubliceerd op 27 maart 2020 17:08 | Views: 14.104 | Onderwerpen: biotechnologie

Pharming 27 okt

0,96 +0,01 (+1,14%)

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) goedkeuring binnen om kinderen vanaf twee jaar met zijn middel Ruconest te behandelen tegen angio-oedeem. Daarmee mag het beursgenoteerde bedrijf zijn medicijn in Europa bij een bredere leeftijdscategorie patiënten toepassen.

Pharming mocht Ruconest al inzetten bij volwassenen en tieners met dezelfde ziekte. EMA verleende goedkeuring na resultaten van fase 2-testen. Daaraan deden twintig kinderen mee.

Nu moet de Europese Commissie nog haar goedkeuring geven aan de nieuwe toepassing van het medicijn. Pharming verwacht daar in juni een oordeel over. Als dat positief is, kan Ruconest later dit jaar ingezet worden voor de behandeling van kinderen in Europa.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 96% zegt kopen 54 stemmen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Leekpower 27 maart 2020 19:46
  Bericht is om 15.19uur al op het twitter verschenen op de site van het agentschap zelf. Dus heeft met maandag niks te maken. Europese markt is sowieso klein, als het goedkeuring in Amerika krijgt, dan heeft dat veel meer invloed. Eerst Corona maar wat uit de beurzen krijgen de komende weken.
 2. Long Term 27 maart 2020 23:10
  quote:

  Elwin1980 schreef op 27 maart 2020 22:33:


  Hoeveel kinderen hebben die ziekte in Europa?
  Ik denk max 10?


  Aan de trail deden al 20 kinderen mee, het gaat er in mij ogen om dat het nogmaals bevestigd dat het een veilig en goed product is, als uit de pijplijn komt dat Ruconest ook voor andere ziektes kan worden ingezet dan schiet de koers omhoog.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare