Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Chevron onderuit bij opening Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag voorzichtig aan de handelsdag begonnen. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Dow-fonds Chevron behoorde tot de opvallendste dalers nadat het de boeken opende. Verder drukte minder dan verwachte macro-economische cijfers, waaronder een tegenvaller over de groei van de Amerikaanse economie het sentiment.

De Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten vlak op 20.102 punten. De bredere S&P 500 stond 0,1 hoger op 2297 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg eveneens 0,1 procent naar 5661 punten.

De Amerikaanse economie bleek in het vierde kwartaal van 2016 heel wat minder hard te zijn gegroeid dan in de voorgaande periode. De vooruitgang was bovendien minder dan wat economen hadden voorspeld. Verder bleek onder meer dat de orders voor duurzame goederen onverwacht met 0,4 procent zijn gedaald in december.

Chevron

Bij de bedrijven viel onder meer Chevron in negatieve zin op. Het bedrijf wist een verlies om te buigen in winst, maar analisten en beleggers hadden hogere verwachtingen. Het aandeel leverde 2,8 procent in.

Ook Colgate-Palmolive, Starbucks en American Airlines wisten met hun resultaten niet te overtuigen. Het tegenovergestelde gold voor Microsoft en Google-moeder Alphabet .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Chevron Corp kopen verkopen
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 27 januari 2017 16:09
    Volgens mij gaan die olieaandelen op het ogenblik helemaal voor geen meter,ook dat reusje is de laatste tijd niet vooruit te branden.
    Trouwers de laatste dagen willen de meeste niet omhoog.
    De amx lijkt de 700puntengrens wel te gaan slechten,ook de ascx heeft er duidelijk meer zin in dan zijn grootste broer.
    Amerika startte ook tamelijk mat,dat zal wel komen door een aantal minder florisante cijfers,nu ja,als er de laatste uren geen dramatische dingen gaan gebeuren,dan lijk ik de week toch wel met winst af te kunnen sluiten,daar komt bij dat ik vanmorgen weer een daverend Dalm rondje maakte en nu ga ik de instekers van de kranten wegbrengen,als ik het geld wat ik daarmee verdien,is met een hoog rendement op de beurs in kan zetten,dan word het dubbelop kassa!!heel veel sukkesessio's toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.